Παράταση στη θητεία ως τον Φεβρουάριο του 2023!

0
374

Για δεύτερη φορά απαγορεύει το υπουργείο Παιδείας στα δέκα ΑΕΙ που είχαν εκλογές φέτος την Άνοιξη, να αλλάξουν πρυτανικές αρχές πριν ψηφιστεί ο νέος Νόμος Πλαίσιο που σχεδιάζει για την ανώτατη εκπαίδευση.

Στην προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί στην θητεία των νυν πρυτανικών αρχών μέσω διάταξης που είχε κατατεθεί σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, δίνεται τώρα νέα προθεσμία, καθώς όλα δείχνουν ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αλλάζει το μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ δεν είναι έτοιμο ακόμη για ψήφιση.

Έτσι, οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται τόσο από τις νυν διοικήσεις των ΑΕΙ όσο και από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου της χώρας «σπρώχνουν» την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στο καλοκαίρι και πιθανότατα με αλλαγές.

Με την νέα ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα από το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου της κυβέρνησης, η απαγόρευση στα ΑΕΙ να προκηρύξουν εκλογές (που έληγε στο τέλος Ιουνίου) παρατείνεται ως τις 31 Αυγούστου και οι θητείες των νυν διοικήσεων των πανεπιστημίων ως τον Φεβρουάριο του 2023.

Μεταξύ των δέκα πανεπιστημίων όπου παίρνει παράταση η θητεία της Πρυτανικής Αρχής είναι και των Ιωαννίνων.

Πηγή: epiruspost.gr