Ισπανία | Δωδεκάχρονο παιδί με αναπηρία, ξαναπερπάτησε με ρομποτικό εξωσκελετό

129

Ο 12χρονος Χόρχε Αλέχο από την Ισπανία κατάφερε πριν από 2 χρόνια να σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια του.

Σήμερα και ύστερα από πολλές επαναλήψεις και βοήθεια κατάφερε να περπατήσει με τη βοήθεια του ρομποτικού εξωσκελετού που στα 10 του τον βοήθησε να σηκωθεί.

Από την πρώτη ημέρα που μπήκε μέσα στον ρομποτικό εξωσκελετό ο Χόρχε είπε στη μητέρα του ότι αισθάνεται άνετα. Κάθε μέρα λίγο λίγο ανέβαινε έναν Γολγοθά που τον υπέμενε μέχρι να καταφέρει να φτάσει στον στόχο του. Που δεν ήταν άλλος από το να περπατήσει.Μάλιστα όταν πήγε στο σχολείο τον περίμενε μια έκπληξη. Στην πόρτα στέκονταν ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Ο Χόρχε στάθηκε όρθιος και ύστερα περπάτησε υπερήφανος μέσα στην αυλή του σχολείου.

Ο Χόρχε είχε εγκεφαλική παράλυση και δεν μπορούσε να περπατήσει. Το πόσο αδιανόητα άλλαξε η ζωή του μέσα σε δυο χρόνια και δεν είναι πλέον καθηλωμένος το λέει η μητέρα του Έβα Τορρέρο: «Μου είπε ο Χόρχε, Μαμά να κρατήσω το καροτσάκι για να μου θυμίζει πως ήμουν;

Πλέον ο Χόρχε θα περπατάει με τον ρομποτικό εξωσκελετό. Το σύστημα αυτό είναι μια δημιουργία της Marsi Bionics που χρησιμοποιεί μια «ελαστική» τεχνολογία που κάνει τον εξωσκελετό να προσαρμόζεται στο σώμα κάθε παιδιού.

Το όλο σύστημα ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ αλλά η οικογένεια του Χόρχε κατάφερε να καλύψει το ποσό μέσω crowdfunding. Σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η εταιρία στα χέρια της τουλάχιστον 17 εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζουν νευρολογικές βλάβες που τα εμποδίζουν να περπατήσουν.

Πηγή: bestnews