26 Ιουνίου | Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

103

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών έχει πλέον καθιερωθεί να εορτάζεται την 26η Ιουνίου και να υπενθυμίζει σε όλους μας την ανθρωπιστική όψη του συγκεκριμένου κοινωνικού φαινομένου.

Αναμφίβολα, οι ναρκωτικές ουσίες είναι άκρως εθιστικές και με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό του ατόμου. Ενήλικοι, αλλά, δυστυχώς, και ανήλικοι υπόκεινται στην επίδραση των ναρκωτικών, με οδυνηρές επιπτώσεις προσωπικές και οικονομικές για τους ιδίους και τις οικογένειές τους. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους εμφανίζεται ως επιβεβλημένη με τη σύμπραξη και συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων.

Στα Γιάνννενα και το ΚΕΘΕΑ Ηπειρος, η παγκόσμια ημέρα τιμήθηκε με την καθιερωμένη πια ποδηλατοδρομία με διαδρομή τον γύρο της λίμνης, τον 11ο κατά σειρά, μια εκδήλωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Παράλληλα ενημερωτικό περίπτερο βρίσκοταν στην πλατεία Μαβίλη όπου και έγινε ο τερματισμός της ποδηλατοδρομίας ενώ άλλα χρόνια κατέληγαν στα Παλιά Σφαγεία.
Το περίπτερο διέθετε έντυπο υλικό και εκπροσώπουυς του ΚΕΘΕΑ, ώστε να συνομιλήσουν και να ενημερώσουν τους συμπολίτες για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα απεξάρτησης.
Κεντρικό μήνυμα της φετινής καμπάνιας του ΚΕΘΕΑ, Πάμε Μαζί
ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.. είμαστε εδώ, μην περιμένεις..
Τηλέφωνο Επικοινωνίας 26510-64077