«Αστεία η απόφαση Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9»

401

1 ώρα ύπνου θα κερδίζουν οι μαθητές με τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γαβρόγλου, από το νέο διδακτικό έτος το κουδούνι θα χτυπά στις 9:00 και όχι στις 8:15 όπως γίνεται μέχρι σήμερα, ενώ τόνισε πως συντάσσεται το σχετικό πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου.

Εννοείται πως η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του ωραρίου κατά 45 λεπτά δημιουργώντας έτσι νέα δεδομένα για γονείς, μαθητές και δασκάλους.
Και εδώ που τα λέμε εγώ στην θέση των μαθητών θα ήθελα να τελειώνω πιο νωρίς και όχι πιο αργά (just saying)

Οι δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων έχουν ήδη αντιδράσει, εκτιμώντας πως η αλλαγή αυτή μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ δήλωσε δε, πως «κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9», ενώ επισήμανε πως «πρόκειται για άλλη μια απόφαση που έχει πάρει μονομερώς ο υπουργόςκαθώς κατέληξε σε ένα πόρισμα που ήθελε ο ίδιος να καταλήξει».

Η αφήγηση του υπουργού ότι οι μαθητές θα κοιμούνται περισσότερο, είναι τουλάχιστον αστεία. Τα παιδιά δεν πάνε για ποτάκια το βράδυ, είναι κουρασμένα από τα μαθήματα και τα φροντιστήρια και πιεσμένα από την ύλη. Το μόνο που μπορεί να συμβεί από όλο αυτό, είναι να ενισχυθούν μόνο τα παιδιά από μακρινές περιοχές. Το νόημα ποιο είναι; Είναι προάγγελος καταργήσεων νέων σχολικών μονάδων, που θα ευνοεί τη μεταφορά των παιδιών από μακρινές τοποθεσίες;

Πάντως εμείς για να είμαστε ειλικρινείς, ως φοιτητές που πάμε όντως για ποτάκια έχουμε να προτείνουμε στον κύριο Γαβρόγλου η έναρξη των μαθημάτων μας να γίνεται μετά τις 11 και που ξέρεις… όλα είναι πιθανά  😂