Είναι οι άντρες πιο οπτικοί τύποι από τις γυναίκες στο σεξ;

238

Οι άντρες είναι οπτικοί τύποι στο κρεβάτι, γι’ αυτό και διεγείρονται πιο εύκολα ερωτικά συγκριτικά με τις γυναίκες. Την πεποίθηση αυτή έρχεται τώρα να καταρρίψει επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences και έθεσε επί του μικροσκοπίου το πώς διεγείρεται ο εγκέφαλος των δύο φύλων στα σεξουαλικά ερεθίσματα. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, δεν υπάρχει τελικά κάποια αξιοσημείωτη διαφορά που να δικαιολογεί το παραπάνω κλισέ.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέλυσαν 61 παλαιότερες επιστημονικές μελέτες, συγκεντρώνοντας συνολικά δεδομένα για περίπου 2.000 ενήλικες και διεξάγοντας σε κάθε μελέτη το ίδιο πείραμα: Έδειχναν στους άντρες και τις γυναίκες μία σειρά από ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου τους με Λειτουργική Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού.

Όπως διαπίστωσαν τα δύο φύλα είχαν την ίδια εγκεφαλική αντίδραση στις εικόνες και τα βίντεο ερωτικού περιεχομένου, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα: τόσο οι άντρες, όσοι και οι γυναίκες είναι οπτικοί τύποι κατά την ερωτική επαφή.