Οικοδιδασκαλεία Βρεττός – Αποστόλου | Αρωγός στην επιτυχία … του στόχου σου

1476

Συναντήσαμε στα Οικοδιδασκαλεία Βρεττός – Αποστόλου, τον καθηγητή της Φυσικής, κ. Βρεττό Γεράσιμο, κάτοχο MSc του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μας μίλησε για τη σπουδαιότητα της σωστής εκμάθησης του μαθήματος του με στόχο την επιτυχία στις εξετάσεις!
Διαχρονικά, η φυσική είναι ένα μάθημα αυξημένης βαρύτητας, απαιτητικό και με κύριο ρόλο σε όλο το γυμνάσιο και το λύκειο, με αποκορύφωμα το θεσμό των πανελληννίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αποτελεί μάθημα βαρόμετρο στην επίτευξη υψηλόβαθμων σχολών, όπως τα Πολυτεχνία και οι Ιατρικές Σχολές. Έτσι, η επίτευξη ενός υψηλού στόχου απαιτεί προετοιμασία από νωρίς, ακόμα και από το γυμνάσιο!
Η μεθοδολογία του κ. Βρεττού για την επιτυχία, βασίζεται στην επιβεβαίωση τόσο του επιπέδου γνώσης του κάθε μαθητή, όσο και των κενών που υπάρχουν με διαδοχικά τεστ, ώστε αυτά να εξαλειφθούν από τις πρώτες μέρες της εγγραφής. Μόνο εάν γνωρίζει κάποιος τι δεν ξέρει, θα προσπαθήσει να το μάθει. Ακόμη μία από τις αρχές του για τη διδασακαλία του μαθήματος είναι ότι χρειάζεται «Πρώτα επανάληψη και μετά ορθή παράδοση.».

ΜOνο εAν γνωρIζει κAποιος τι δεν ξEρει, θα προσπαθHσει να το μAθει!

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η παράδοση του μαθήματος προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή, καθώς τα τμήματα δεν ξεπερνούν τα 5 άτομα. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, στόχος είναι η ενεργητική παρακολούθηση (active learning) από κάθε μαθητή κεντρίζοντάς του το ενδιαφέρον με πραγματικά και εικονικά πειράματα σε πραγματικό χρόνο. Εξάλλου, είναι σε όλους γνωστό ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.
Το πάθος και η αγάπη για το μάθημα της φυσικής, η προσωπική βιβλιογραφία φροντιστηριακών συγγραμμάτων, καθώς και η πλέον 10ετής εργασιακή εμπειρία του κ. Βρεττού σε ιδιωτικά σχολεία και επώνυμα φροντιστήρια της πόλης, συνεπάγονται όρεξη για δουλειά, η οποία σε συνεργασία με το μαθητή συντελούν στην επιτυχία του υψηλότερου στόχου του!

Υπηρεσίες:
• Προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, τις σχολικές υποχρεώσεις και τις ενδοσχολικές εξετάσεις
• Διαγνωστικά Τεστ
• Εξατομικευμένα προγράμματα σπουδών. Επαναληπτικά μαθήματα και σεμινάρια, πάνω σε βασικές γνώσεις και έννοιες του γνωστικού αντικειμένου
• Εκδόσεις
• Στατιστικό προφίλ μαθητή
• Επαγγελματικός προσανατολισμός, συμπλήρωση μηχανογραφικού, συμβουλευτική για την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων σε σχέση με το σχολείο
• Εργαστήρια προετοιμασίας μαθητών για μαθηματικούς διαγωνισμούς

Συναντήσαμε στα Οικοδιδασκαλεία Αποστόλου – Βρεττός, τον καθηγητή των Μαθηματικών κ. Αποστόλου Γιώργο. Ο κ. Αποστόλου είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών. Έχει διδάξει Στατιστική και Ασφαλιστικά μαθηματικά στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ενώ από το 1999 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως φροντιστής και καθηγητής μαθηματικών. Έχει συγγράψει και εκδώσει φροντιστηριακά βοηθήματα για τα μαθηματικά όλων των τάξεων του Λυκείου.

Ο κAθε μαθητHς Eχει το δικO του ξεχωριστO γνωστικO υπOβαθρο και τις δικEς του ιδιαIτερες ανΑγκες.

Ο ίδιος αναφέρει ότι “Τα μαθηματικά είναι μια σύνθετη αλληλεπίδραση πολλών εργαλείων και εννοιών (συχνά αφηρημένων) που δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και δεν απομονώνονται.”. Σκοπός του κ. Αποστόλου είναι, να εντοπίζει τα μαθησιακά κενά των μαθητών και να τους προετοιμάσει για τις προαγωγικές ενδοσχολικές και τις πανελλήνιες εξετάσεις, ώστε να πετύχουν την είσοδο τους στη σχολή που πραγματικά τους ενδιαφέρει. Σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμα και οικονομικά, προγράμματα σπουδών, εστιάζει στις ανάγκες των μαθητών και στην άρτια προετοιμασία τους, όπως επίσης και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε θέματα επαγγελματικού προσδιορισμού και προσανατολισμού. Σε καθημερινή βάση παράγει νέο, εκπαιδευτικό υλικό και είναι ο συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών εγχειριδίων.
Ο κάθε μαθητής έχει το δικό του ξεχωριστό γνωστικό υπόβαθρο και τις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες.
Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται σε ομοιογενή τμήματα από έναν έως πέντε μαθητές .
Τα Οικοδιδασκαλεία Αποστόλου – Βρεττός απευθύνεται στους μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ, αποφοίτους και φοιτητές, που θέλουν να εντοπίσουν τις αδυναμίες τους, να βελτιωθούν, να γίνουν ακόμα καλύτεροι στα Μαθηματικά και στη Φυσική.

Αξίες:
• Δουλειά
• Επιμονή
• Ειλικρίνεια
• Συνεχής βελτίωση σε συνεργασία τόσο με τους μαθητές μας, όσο και με τους γονείς του

Μιχαήλ Αγγέλου 18,
1ος όροφος Γιώργος Αποστόλου: 694 438 0346,
Γεράσιμος Βρεττός: 694 930 5687
Facebook: Αποστόλου Μαθηματικά – Βρεττός Φυσική
E-mail: frontistirio.apostolou.vrettos@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο