Οι καλύτερες μη προσβάσιμες παραλίες της Κεφαλονιάς

0
30

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, είναι γνωστή για τις εκπληκτικές παραλίες της με κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακά τοπία.

Αν και πολλές από αυτές τις παραλίες είναι εύκολα προσβάσιμες, υπάρχουν μερικές κρυμμένες γωνιές του νησιού που απαιτούν περιπέτεια και λίγο περισσότερη προσπάθεια για να τις ανακαλύψετε.

Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες μη προσβάσιμες παραλίες της Κεφαλονιάς που αξίζει να εξερευνήσετε.

Παραλία Φτέρη

Η παραλία Φτέρη είναι άλλη μια μαγευτική παραλία που απαιτεί λίγη προσπάθεια για να την προσεγγίσετε. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Ζόλα και είναι προσβάσιμη μέσω ενός δύσβατου μονοπατιού ή με καραβάκι από το λιμάνι της Αγίας Κυριακής. Η παραλία είναι περιτριγυρισμένη από λευκούς βράχους που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, ενώ τα πεντακάθαρα νερά της είναι ιδανικά για εξερεύνηση με μάσκα και αναπνευστήρα.

Παραλία Αμίδι

Οι καταπράσινοι λόφοι καταρρεύονται προς την παραλία Αμίδι, παρέχοντας ένα μοναδικό και εξωτικό σκηνικό. Το νερό είναι ασύγκριτα καθαρό και μερικά διάσπαρτα δέντρα κατά μήκος της παραλίας παρέχουν φυσική σκιά από τον ήλιο.

Παραλία Καμάρι

Η παραλία Καμάρι ονομάστηκε έτσι λόγω των καμάρων που σχηματίζονται κατά μήκος της ακτής είναι εξίσου όμορφη. Το γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας σε σαγηνεύει και σε προκαλεί να βουτήξεις σε αυτά τα κρυστάλλινα νερά και να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό μέρος . Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο δια θαλασσης με σκάφος από το γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής .

Σπηλιά Γιανισκάρη

Η πρόσβαση στη σπηλιά Γιανισκάρη είναι δυνατή μόνο απ’ τη θάλασσα. Στην υπέροχη διαδρομή από Αγία Κυριακή για Μύρτο στη δεξιά πλευρά ο επισκέπτης βλέπει μπροστά του ένα μοναδικό θέαμα. Η πρώτη εικόνα που θα δεις είναι μια σπηλιά που σου προκαλεί δέος και νερά τόσο γαλανά και καθαρά σαν του Μύρτου.

Tips για την Εξερεύνηση

Εξερευνώντας τις μη προσβάσιμες παραλίες της Κεφαλονιάς, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας αρκετό νερό, αντηλιακό, και τον κατάλληλο εξοπλισμό για πεζοπορία ή κολύμβηση. Επίσης, σεβαστείτε το φυσικό περιβάλλον και αποφύγετε να αφήνετε σκουπίδια πίσω σας. Αυτές οι απομονωμένες παραλίες προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθείτε με τη φύση και να απολαύσετε την ομορφιά της Κεφαλονιάς σε όλο της το μεγαλείο.

Στο νησί υπάρχουν πολλές ιδιωτικές εταιρείες που διοργανώνουν ημερήσιες οργανωμένες εκδρομές σε αυτές τις παραλίες, οπότε προγραμματίστε εγκαίρως μια τέτοια εκδρομή ειδικά αν επισκεφτείτε το νησί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή: bestnews