Γιατί το σεξ βοηθά την απόδοσή σου στο γραφείο!

425

Σεξ, σεξ, σεξ. Μόνο θετικά σκεφτόμαστε όταν ακούμε αυτή τη λέξη. Και μπορεί να έχουμε ήδη μιλήσει για τα οφέλη του πρωινού, ωστόσο κάτι που δεν γνωρίζαμε και μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν τα νέα που ήρθαν από την Αμερική και θέλουν τον άνθρωπο που κάνει το πιο ωραίο σπορ του κόσμου καθημερινά, να είναι παράλληλα και πιο παραγωγικός στη δουλειά του.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα έρευνα από τα πανεπιστήμια Oregon και Oregon State University, ήρθε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Το σεξ όχι μόνο φτιάχνει τη διάθεση και κάνει τον κόσμο να βλέπει με πιο θετικό τρόπο τα πράγματα αλλά αυξάνει και την παραγωγικότητα. Άρα που καταλήγουμε; Στο #fact ότι ένα καλό κρεβάτι το προηγούμενο 24ωρο είναι αρκετό για να σε κάνει να πετάς στο γραφείο.

Για τις ανάγκες της μελέτης ζητήθηκε από 159 παντρεμένα ζευγάρια να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, απαντώντας ερωτήσεις τρεις φορές την ημέρα, για δύο εβδομάδες. Οι περισσότερες ερωτήσεις αναφέρονταν στη διάθεση και στην ικανοποίηση που τους έδινε η δουλειά τους και μόνο μια σχετιζόταν με το σεξ. Πιο ειδικά, το πόσες φορές είχαν ερωτική επαφή απ’ την ώρα που σχόλασαν την προηγούμενη ημέρα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι υπάρχει πραγματική συσχέτιση ανάμεσα στη σεξουαλική ζωή και τη συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον.

Αναλυτικότερα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Management, κατέληξε στα εξής:

> Όταν οι εργαζόμενοι είχαν κάνει σεξ ανέφεραν αυξημένη θετική διάθεση στη δουλειά την επόμενη μέρα.

> Το σεξ στο σπίτι αυξάνει την ικανοποίηση στη δουλειά και την προσήλωση στα εργασιακά καθήκοντα ως απόρροια της θετικής διάθεσης.

> Οι καθημερινές προστριβές στη δουλειά μείωναν σημαντικά την πιθανότητα για σεξ το βράδυ στο σπίτι.

Όλα αυτά δεν αποτελούν και μεγάλη έκπληξη για όσους ξέρουν ένα – δυο πράγματα για το σεξ. Και μόνο από άποψη χημείας κατά την ώρα της σεξουαλικής συνεύρεσης εκλύεται η ντοπαμίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το συναίσθημα της ευχαρίστησης καθώς και ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που συνδέεται με την αναπαραγωγή και το δέσιμο μεταξύ δύο ανθρώπων.

Αυτά, και καλή συνέχεια στον χώρο εργασίας σας.