Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε το πρόβλημα που του προκάλεσε παράλυση στο πρόσωπο

0
153

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο γοητευτικός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ. Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, ο διάσημος ηθοποιός αναφέρθηκε για το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία του, όταν το μισό του πρόσωπο παρέλυσε.

Ο 61χρονος σήμερα σταρ του σινεμά βρέθηκε καλεσμένος στο talk show του Κίμελ και συγκεκριμένα στην επετειακή εκπομπή για τα 20 χρόνια από την έναρξή της και οι συντελεστές είχαν βρει φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια του δημοφιλούς παρουσιαστή. Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται ο διάσημος ηθοποιός να έχει υποστεί παράλυση στο μισό του πρόσωπο. Όπως εξήγησε ήταν η εποχή που διαγνώστηκε με παράλυση Bell, με αποτέλεσμα να έχουν επηρεαστεί οι μύες στη μία πλευρά του προσώπου του.

«Θέλω να επισημάνω κάτι εδώ. Θα γελάσατε είμαι σίγουρος, κάποιο αστείο θα βρεις να κάνεις, σε αυτή την φωτογραφία έχω παράλυση Bell, ναι εκεί το μισό μου πρόσωπο είναι παράλυτο. Αν το παρατηρήσεις θα δεις ότι είναι πολύ διαφορετικό πρόσωπο στην μια πλευρά» είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο σταρ σηκώθηκε από τη θέση του, κάλυψε με το χέρι του τη μισή φωτογραφία και έδειξε πόσο διαφορετική ήταν η μισή πλευρά του προσώπου του, από την άλλη.

Τι είναι η παράλυση Bell

Η παράλυση Bell είναι μια σπάνια πάθηση που επηρεάζει το νεύρο του προσώπου και τους μύες. Πρόκειται για την παράλυση της μισής πλευράς του προσώπου, χωρίς κάποια προφανή αιτία. Τα αίτια της νόσου δεν έχουν διευκρινιστεί με σαφήνεια. Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι μπορεί να εμφανιστεί μετά από έρπη ή άλλη ιογενή ασθένεια όπως η γρίπη ή το κρυολόγημα. Η αδυναμία του προσώπου που συνοδεύει την παράλυση του Bell μπορεί να είναι παρόμοια με αυτή που παρατηρείται σε έναν ασθενή με εγκεφαλικό.

Πηγή: newsbeast.gr