Γιάννενα Night Stories | Ει ψιτ, φλερτάρεις με συναίσθημα;

2374

Είναι 9 το βράδυ, ότι έχεις γυρίσει από τη σχολή κουρασμένη. Έχεις ξαπλώσει, ανοίγεις το facebook για το βραδινό σου gossip με τις φίλες σου… Και εκεί που έχεις ξεκινήσει να μιλάς για τη Ραμόνα και τον  τσακωμό της με τους κριτές, σου έρχεται τσουπ ένα Inbox από το Χρήστο, το παιδί που γνώρισες χτες και σου ζητάει να πάτε για ένα χαλαρό ποτάκι.

Συναγερμόοοοοοοοοοοος ντιν νταν καμπανάκια.

Τηλέφωνο σε όλες τις φίλες σου τι να τους  πεις τα νέα. Να δώσεις αναφορά και να ζητήσεις συμβουλές. Να καταστρωθεί το σχέδιο με το οποίο θα κινηθείς απόψε. Τα βάζετε κάτω… Αν του πεις για σήμερα θα πει ότι είσαι εύκολη και δεν πρέπει, αν του πεις ότι δεν μπορώ σήμερα, ίσως άλλη μέρα, μπορεί να ξενερώσει και να μην στείλει ποτέ ξανά.

Του στέλνεις τελικά ναι.

Αλλά που να πάτε. Τι θα φορέσεις. Αν βάλεις κάτι πολύ αποκαλυπτικό μπορεί να πέσεις στα μάτια του. Αν φορέσεις κάτι πολύ ζεστό για το συνηθισμένο βροχερό καιρό μπορεί να τον μπερδέψεις ως προς τις προθέσεις σου. Άραγε θα κάνει κίνηση να κεράσει αναρωτιέσαι; Αν κεράσει παραπάνω από δυο ποτά μήπως θέλει να σε μεθύσει;  θα τον αφήσεις; Δίλλημα, δίλλημα δίλλημα. Το μόνο πράγμα που δεν σκέφτεσαι είναι να είσαι ο εαυτός σου, αυτός δηλαδή που βγάζεις και στους φίλους σου.

Από την άλλη πλευρά στο στρατόπεδο του Χρήστου χαμός. Έχει ανοίξει δέκα tabs για να δει τι να κάνει. Ξέρει όλες τις θεωρίες. Τι φοράει μια που σε θέλει… Τι ποτό πίνει αυτή που έχει σκοπό να σε φιλήσει από το πρώτο ραντεβού. Αστρικά το ζώδιο του υπόσχεται ένα καινούργιο έρωτα; Πως θα της πει την επόμενη φορά να κανονίσουν για ταινία σπίτι του.

Δύσκολα εμπόδια, τόσα πολλά να σκεφτείς, να υπολογίσεις και να κρίνεις.

Τι;  Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής,

Τι; Είναι η μόνη χημεία που δεν διαβάζεται γιατί προκύπτει αυθόρμητα;  Δεν νομίζεις,

Και έφτασε η ώρα της συνάντησης. Ο κάθε πλευρά ήρθε με την ατζέντα της, θαρρείς πως ο έρωτας είναι πόλεμος και χρειάζονται όπλα στην φαρέτρα. Καμία κίνηση που θα σε εκθέσει και θα οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Κανένα άγγιγμα, καμία υπόσχεση, μια φλόγα, ενώ και οι δύο θέλουν.

Και στο τέλος τι μένει; να χαλάσει η στιγμή ίσως; Για αλλού ξεκίνησαν και για αλλού πήγαν. Αφού ήξεραν τι να κάνουν και πως να συμπεριφερθούν τι πήγε λάθος;

Ας βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση με το να ξεκαθαρίσουμε ένα δύο πράγματα; Το φλερτ είναι το πιο αγνό και πιο εύκολα πράγμα, γιατί δεν έχει κανόνες. Δεν απαντάει στη λογική, κάνει επίκληση στο συναίσθημα και έτσι προχωράς. Νοιώθεις οικεία με τον άλλο, σε αγγίζει η αύρα του το προχωράς. Θεωρείς ότι δεν έχετε σημείο επαφής, φεύγεις. Δεν χρειάζεται πολύ εξέταση. Διαβάζεις για τη σχολή σου αλλά δεν μπορείς να διαβάσεις και για το συναίσθημα σου. Μην τα μπερδεύεις, προσπάθησε να το αισθανθείς και όχι να το ορίσεις. Η ζωή ξέρει και θα κυλήσει όπως ξέρει αυτή που λέει και η ταινία. Βγάλε το χρώμα σου και τη προσωπικότητα σου και απόλαυσε τη στιγμή. Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχει κανόνας. Δεν είναι λίστα σαν αυτή που φτιάχνεις για το σουπερμάρκετ.