Την έχεις πεσμένη; Αυτοί είναι οι λόγοι που σε ρίχνουν!

438

«Δεν μου κάνει κούκου» αυτή είναι ατάκα που μπορεί να στείλει κάθε άντρα στο φρενοκομείο. Και παρόλο που πολλοί δεν θέλουν να το παραδεχθούν η πεσμένη λίμπιντο ζει και βασιλεύει ανάμεσά μας.

Τι είναι όμως εκείνο που την προκαλεί; Πολλές και διαφορετικές αιτίες. Εμείς μαζέψαμε 5 υποψήφιους ενόχους για αυτό το έγκλημα και στους παρουσιάζουμε. Διότι το πρώτο βήμα για να λυθεί ένα πρόβλημα είναι η παραδοχή πως ΟΝΤΩΣ υπάρχει πρόβλημα.

Μη βαράς και ουρλιάζεις ατάκες του τύπου «σοβαρά μιλάτε». Δώσε μου 15 δεύτερα να σου εξηγήσω: όταν το λίπος συσσωρεύεται στην κοιλιά σημαίνει -εκτός του ότι είσαι λιχούδης- πολύ πιθανόν πως τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου είναι χαμηλά. Διότι η τεστοστερόνη μας κάνει γενικά πιο αρρενωπούς και η καμπύλη ευημερίας μπορεί να μοιάζει αρχοντιά αλλά δείγμα αρρενωπότητας δεν είναι.

Δε σε βλέπει ο ήλιος

Κι όμως όσο περισσότερη ηλιοφάνεια ρουφάς τόσο καλύτερο κάνεις στη λίμπιντό σου. Σαν τα φυτά ένα πράγμα, μονάχα με στύση. Αν λοιπόν ξοδεύεσαι μπροστά σε έναν υπολογιστή και δεν ανοίγεις μισό παράθυρο να μπει ήλιος, μην παραξενευτείς αν αρχίσεις να χάνεις τη διάθεσή σου και για το σεξ.

Δεν εννοούμε ότι επειδή ροχαλίζεις σαν τρένο πως η σύντροφος δε θέλει να κάνετε παιχνίδι μιας και τις σπας τα νεύρα κάθε βράδυ με το μουγκάνισμά σου. Εννοούμε πως το ροχαλητό σου ίσως είναι δείγμα υπνικής διαταραχής που κι αυτή είναι σύμπτωμα της χαμηλής τεστοστερόνης.

Παίρνεις φάρμακα

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στη σεξουαλική σου ζωή. Όπως και να έχει αν λαμβάνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή μην ντραπείς να ρωτήσεις τον γιατρό σου αν υπάρχει περίπτωση να σε επηρεάσει στο κρεβάτι. Η αλήθεια μπορεί να σε γλυτώσει από μεγάλο άγχος.

Άγχος, αυτό το τέρας

Μιας και το αναφέραμε να πούμε ότι είναι ο νο.1 εχθρός σου. Εχθρός μας δηλαδή, όχι μόνο δικός σου προφανώς. Πιο συγκεκριμένα: Η κορτιζόλη είναι μια ουσία που εκκρίνει ο οργανισμός για να ελέγξει το στρες, όταν όμως περνάς μεγάλες περιόδους γεμάτες από αυτό, η συνεχής έκκριση της κουράζει τον οργανισμό. Με τα γνωστά και πολύ ενοχλητικά αποτελέσματα -μεταξύ πολλών άλλων- και στο κρεβάτι.