Το Netflix σκέφτεται να ξεκινήσει παραγωγές στην Ελλάδα

554

Τo Netflix πιθανόν και να ξεκινήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, κάτι που πραγματικά ευχόμαστε να γίνει πραγματικότητα.

Η επικοινωνία του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρη Κρέτσου, με τους εκπρόσωπους των παγκόσμιων παικτών του θεάματος είναι σε καλό επίπεδο εξαιτίας και του θεσμικού πλαισίου, που άλλαξε για την προσέλκυση των επενδύσεων στον οπτικοακουστικό τομέα.

Η χώρα μας παρ΄όλα αυτά υστερεί ακόμα στον τομέα των υποδομών, καθώς μόνο τα σύγχρονα και υψηλού επιπέδου στούντιο του Καραγιάννη είναι εκείνα που μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για μελλοντικές παραγωγές. Από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή, ωστόσο…

Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως έχουμε αφήσει να περάσουν απ’τα χέρια μας και σειρές μεγάλου βεληνεκούς, εξαιτίας της ανίκητης γραφειοκρατίας που έχουμε στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το Jason Bourne, με πρωταγωνιστή τον Matt Damon.

Για να μην σχολιάσουμε και τις φήμες για το Game of Thrones, οι οποίες έλεγαν πως οι παραγωγοί ήθελαν να γυρίσουν τον πέμπτο κύκλο της σειράς στην Ικαρία, αλλά έφαγαν αυτοκρατορική πόρτα και έτσι τα γυρίσματα μεταφέρθηκαν στην Ισπανία και στο Αλκαζάρ της Σεβίλλης.

Αντίθετα, βέβαια, το πράσινο φως πήρε η ταινία Born to be Murdered, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και στα Τρίκαλα.

Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι πως αποτελεί σημαντικό εγχείρημα να ξεκινήσουν παραγωγές στην Ελλάδα από το Netflix, πρώτον γιατί διαθέτει 137 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και δεύτερον, γιατί είναι καιρός να αναδειχθούν περισσότερο οι ομορφιές της χώρας μας. Όποιες κι αν είναι αυτές…