Τα κυρίαρχα χρώματα για το 2021 δίνουν μια αίσθηση αισιοδοξίας στη ντουλάπα μας

506

Κάθε νέο έτος περιμένουμε με αγωνία να δούμε ποιες θα είναι οι νέες τάσεις της μόδας. Την ώρα που κάποια trends διατηρούν την αξία τους στο χρόνο, μερικά χρώματα και σχέδια έρχονται στο προσκήνιο για να δώσουν αέρα ανανέωσης στη γκαρνταρόμπα μας.

Σύμφωνα με το Shutterstock, οι μεγαλύτερες τάσεις για το 2021 φέρνουν ελπίδα και αισιοδοξία στη ντουλάπα μας, έχοντας ως σημείο αναφοράς τα χρώματα της φύσης. Η παγκόσμια δημιουργική πλατφόρμα κυκλοφόρησε την έκθεσή της για τις χρωματικές τάσεις του 2021, δείχνοντας ότι τα κυρίαρχα χρώματα του νέου έτους είναι: το “Set Sail Champagne” (μια μαλακή, υπόλευκη απόχρωση), το “Fortuna Gold” (ένα πλούσιο κίτρινο χρυσό χρώμα) και το “Tidewater Green” (μια βαθιά μπλε-πράσινη απόχρωση). Η Pantone αντίστοιχα ανέδειξε ως χρώματα του 2021 δύο ιδιαίτερες αποχρώσεις του κίτρινου και του all-time-classic γκρι: Vibrant Yellow Illuminating και Ultimate Gray.

Για αρκετά χρόνια, οι μεγάλοι οίκοι και brands χρησιμοποιούσαν τολμηρά χρώματα για να ξεχωρίζουν. Το 2020 όμως είδαμε πολλούς σχεδιαστές να στρέφονται σε αισιόδοξα χρώματα που εμπνέουν μια αίσθηση ελπίδας και θετικής αλλαγής. Οι απόλυτες αποχρώσεις του 2021 όπως φαίνεται θα είναι πιο γήινες από τις περσινές. Οι αναζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου αντικατοπτρίζουν μια μετατόπιση της δημιουργικής σκέψης.

Όλοι σιγά-σιγά αναζητούν μια φυσική παλέτα που τονίζει την επιθυμία να βγούμε έξω και να ξεφύγουμε. Έρευνα του Shutterstock αποκαλύπτει ότι το κυρίαρχο χρώμα του 2021 θα είναι το Dark Violet για τις ΗΠΑ, το “Light Coral” στο Ηνωμένο Βασίλειο, το “Medium Slate Blue” στον Καναδά, το “Indigo” στη Γαλλία και το “Lime Green” στην Ισπανία.

Πηγή: Queen.gr