Μητσοτάκης: Αύξηση προστίμων, άμεση φυλάκιση και για απλή αμέλεια – Ανθρωπογενής η αιτία της φωτιάς στον Έβρο

0
204

Ο πρωθυπουργός έδειξε χάρτες από τoν Έβρο – «Αυτόκλητοι σερίφηδες δεν θα γίνουν ανεκτοί – Η κλιματική κρίση είναι εδώ, oι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα, όλοι είμαστε πληγωμένοι» – Νέα καναντέρ έως το 2027 – Προανήγγειλε evros-pass  -Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και της καλύτερης θωράκισης της χώρας, παρουσίασε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που πραγματοποιείται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είμαστε όλοι πληγωμένοι, τίποτα δεν είναι ίδιο στις φυσικές απειλές, στον Έβρο κάηκε σε πέντε ώρες έκταση ίση με εκείνη που είχε καεί σε άλλη φωτιά το 2021 σε πέντε μέρες», είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή


Αναφερόμενος στην φωτιά στον Έβρο, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι περίπου βέβαιο ότι είναι ανθρωπογενής η αιτία της. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «φαινόμενα αυτοδικίας και αυτόκλητοι σερίφηδες δεν θα γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε διατάξεις για την αύξηση των προστίμων και ποινές φυλάκισης ακόμη και για αμέλεια στην πρόκληση πυρκαγιών.

mitsotakis_vouli_2_xr

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπάρξει πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης για τον Έβρο και evros-pass για την ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή. «Θα υπάρξει πλαίσιο στήριξης με αναστολές φόρων και στον Εβρο θα υπάρξει σχέδιο αντίστοιχο με Εύβοια και πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού», ανέφερε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στην περαιτέρω θωράκιση της χώρας είπε ότι θα προμηθευτούμε νέα Καναντέρ έως το 2027, καθώς και drones και θερμικές κάμερες.

«Να μην ισοπεδώνεται ο αγώνας όλων όσοι αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, τους αξίζει ευγνωμοσύνη και τιμή και όχι εύκολη κριτική», είπε ο πρωθυπουργός.

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε και συνέχισε λέγοντας, «εμείς θα συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το 112 και να σώζουμε ζωές».

Πηγή: protothema.gr