Ένας μικρούλης στην Αμερική που χάθηκε στο δάσος σώθηκε από μια αρκούδα

376

Ένα αγόρι τριών ετών που επέζησε δύο βράδια μόνο του στο δάσος, υπό συνθήκες απόλυτου ψύχους, δήλωσε στους αστυνομικούς και την οικογένεια του ότι βρήκε αναπάντεχη βοήθεια από μια φιλική αρκούδα που ήταν μαζί του όλη την ώρα!

Οι διασώστες βρήκαν τον Κέισι Χάθαγουεϊ μπλεγμένο σε ακανθώδεις θάμνους, παγωμένο και μουσκεμένο αλλά ασφαλή το βράδυ της Πέμπτης. Είχε χαθεί την Τρίτη σε τόσο άσχημες συνθήκες ώστε η επακόλουθη αναζήτηση για εκείνον έπρεπε να σταματήσει.

Όπως αποδείχθηκε, η βοήθεια – ίσως πραγματική, ίσως φανταστική αλλά σίγουρα χρήσιμη – ήταν κοντά σε αυτά τα δάση στη Βόρεια Καρολίνα, μια αμερικάνικη πολιτεία που φιλοξενεί πολλές μαύρες αρκούδες. Ο σερίφης του Κρέιβεν, Τσιπ Χουγκς, δήλωσε ότι ο Κέισι «έλεγε ότι είχε έναν φίλο στο δάσος, μια αρκούδα που ήταν μαζί του».

Ο ισχυρισμός επαναλήφθηκε από τη θεία του αγοριού Μπρένα Χάθαγουεϊ. «Είπε ότι έμεινε με μια αρκούδα για δύο ημέρες», έγραψε στο Facebook. «Ο Θεός του έστειλε έναν φίλο για να τον κρατήσει ασφαλή. Ο Θεός είναι ένας καλός Θεός. Γίνονται θαύματα».

Ο Χουγκς είπε ότι το παιδί έπαιζε με δύο άλλα παιδιά στην αυλή της γιαγιάς του στο Ernul την Τρίτη, αλλά δεν μπήκε μέσα στο σπίτι μαζί τους.

Επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες και παγωνιά, ενώ ο Κέισι δεν ήταν ντυμένος κατάλληλα για το κρύο γεγονός που πυροδότησε μια μεγάλη έρευνα που περιελάμβανε ελικόπτερα, αεροσκάφη, μονάδες K-9 και δύτες, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές. Μέχρι την Πέμπτη ο άνεμος και η βροχή είχαν γίνει τόσο έντονες που οι αρχές προέτρεψαν τους εθελοντές να μείνουν μακριά.

«Είναι ένας επιζών», δήλωσε ο Χουγκς την Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι οι διασώστες έπρεπε να περάσουν μέσα από το νερό (τους έφτανε μέχρι τη μέση) για να φτάσουν στο αγόρι, που είναι μόλος 66cm ύψος. Ο Κέισι πέρασε την περιπέτεια με λίγες γρατζουνιές κι απλά ήθελε λίγο νερό και τη μητέρα του, είπε.

reader.gr