Μεσοθεραπεία | Η απόλυτη αντιγηραντική θεραπεία

471

Ενέσιμη Μεσοθεραπεία Προσώπου μπορεί να αποτελέσει το κλειδί στη βελτίωση της επιδερμίδας μας. Είναι σημαντικό όμως να επιλέξει η κάθε γυναίκα ή άνδρας το σωστό τύπο Μεσοθεραπείας, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στον τύπο δέρματός τους με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα. Συναντήσαμε το Δερματολόγο- Αφροδισιολόγο Ε. Χατζηγιαννάκη και μιλήσαμε για τη θεραπεία της Μεσοθεραπείας λύνοντας μας όλες τις απορίες.

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης, που προσδίδει αναζωογόνηση και ανάπλαση του δέρματος. Προφέρει φρέσκο, ενυδατωμένο και
σφριγηλό πρόσωπο, προλαμβάνει την αφυδάτωση, την θαμπάδα και αναμορφώνει το περίγραμμα του προσώπου. Για τους λόγους αυτούς, είναι δημοφιλής και σε νεαρά άτομα που θέλουν να προσφέρουν extra ενυδάτωση στο πρόσωπο, αλλά και να καθυστερήσουν την γήρανση.

Τα συστατικά της μεσοθεραπείας  εισφέρουν στην ανανέωση του φυσικού κολλαγόνου του δέρματος και τη μείωση των λεπτών ρυτίδων. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας κινητοποιείται ο μηχανισμός που προκαλεί ενεργοποίηση των ινοβλαστών και αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης προφέροντας ανανέωση, λάμψη και βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

 

 

Ο κ. Χατζηγιαννάκης Ευστράτιος είναι πτυχιούχος ιατρικής με μετεκπαίδευση στην μονάδα τεχνητού νεφρού. Από το 2006 και για δύο συναπτά έτη δημιούργησε και ανέλαβε ως υπεύθυνος ιατρός το Medical Center σε ξενοδοχειακή μονάδα της Σάμου σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ασφαλιστική Europe Center. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Έχει εξειδικευτεί στην μεσοθεραπεία προσώπου-σώματος, στην χρήση lasers καθώς και σε πρωτοπόρες θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου. Το 2011 και 2012 απέκτησε πιστοποίηση στα fillers (ενέσιμο υαλουρονικό) και στην κοσμητική απο το παγκοσμίως αναγνωρισμένο brand Restylane της QMED!

 

Η μεσοθεραπεία διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας. Υπάρχουν πάρα πολλά υλικά που μπορούν να επιλεγούν, ανάλογα με το κάθε περιστατικό.

Δημοφιλής για τα πλεονεκτήματα της είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεια (PRP), στην οποία απαιτείται η λήψη αίματος. Το αίμα επεξεργάζεται, ώστε να ληφθούν αιμοπετάλια και αυξητικοί παράγοντες, οι οποίοι όταν βρεθούν ενδοδερμικά να βοηθήσουν στην αναπαραγωγή κολλαγόνου.

Άλλες ενέσιμες θεραπείες χρησιμοποιούν απευθείας κοκτέιλ ουσιών που περιέχουν δραστικές ουσίες όπως VIT C και Α, Υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια προσαρμοσμένα στις ανάγκες της γυναίκας ή του άνδρα. Γίνεται με λεπτές βελόνες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να υπάρχει η ελάχιστη ενόχληση.
Η βελτίωση στο πρόσωπο γίνεται ορατή από την πρώτη συνέδρια και διατηρείται για 2 εως 4 μήνες. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται πλήρως μετά από 4-6 συνεδρίες και ανάλογα με τον τύπο της μεσοθεραπείας. Ο επανέλεγχος πραγματοποιείται μετά από 6-9 μήνες με σκοπό τη συντήρηση.

Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο τύπος της επιδερμίδας και η έκταση του προβλήματος είναι παράγοντες που καθορίζουν την αποτελεσματικότητα της μεσοθεραπείας.

Υπάρχει επίσης και η μεσοθεραπεία σώματος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, του εντοπισμένου λίπους (ψωμάκια) καθώς και της χαλάρωσης.

 

 

Δίαβασε εδώ όλο το άρθρο στο VIP Classic Magazine