Τι σκέφτονται πραγματικά οι άντρες όταν κοιτούν γυναικεία στήθη

820

Τα στήθη είναι μια πηγή περιστασιακού δέους για το δυνατό φίλο αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη από το ξεκάθαρα απλοϊκό «τι βυζάρες είναι αυτές;» που θα αναφωνήσεις με τους φίλους σου, βλέποντας γυναίκες όπως αυτή, αυτή ή αυτή στο δρόμο. Κάτι που αποδεικνύεται μέσα από πλήθος ερευνών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα (και μπράβο στους επιστήμονες γι’ αυτό). Όλες αυτές οι μελέτες λοιπόν καταλήγουν σε 5 βασικά συμπεράσματα σχετικά με το τι υπάρχει στο μυαλό των αντρών μπροστά στη θέα ενός πληθωρικού και καμαρωτού μπούστου.

Το μέγεθος μετράει, αλλά όχι όσο νομίζεις

Η φήμη πως οι άντρες προτιμούν το μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος είναι ορθή, όχι όμως τα υπερβολικά μεγάλα, όπως τεκμηριώνει η έρευνα των Agnieszka M. Zelazniewic και Boguslaw Pawlowski που δημοσιεύτηκε στο National Library of Medicine του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Υγείας.

Το εισόδημα επηρεάζει τις προτιμήσεις

Αν σου αρέσουν τα μικρά στήθη, μην ανησυχείς: είσαι κατά πάσα πιθανότητα πλούσιος. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Socio-Economics αναφέρει πως άντρες με λιγότερους πόρους στρέφονται προς μεγαλύτερα στήθη, ενώ αυτοί με ισχυρό εισόδημα δεν έχουν πρόβλημα και με τα μικρότερου μεγέθους. Ίσως αυτό να σημαίνει πως σε βιολογικό επίπεδο, οι πλουσιότεροι άντρες δεν έχουν ανάγκη επιπλέον αποθέματα οποιουδήποτε είδους.

Όταν πεινάς χαζεύεις βυζιά

Η προηγούμενη έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα πως άντρες με γεμάτο στομάχι δεν κοιτάζουν εύκολα στήθη. Κυριολεκτικά. Συνήθως πριν από κάποιο γεύμα υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία για να «χαζέψεις» βυζιά. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άντρες που προτιμούν τα (πολύ) μεγάλα στήθη τείνουν να είναι πιο σεξιστές από άλλους.

 

«Θέλω να ζήσω περισσότερο»

Στο είχαμε γράψει και πριν λίγο καιρό: Μελέτη για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας The Sun ανέδειξε ότι ο Νο1 παράγοντας που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής για τους άντρες είναι να κοιτάζουν γυναικεία στήθη. Με άλλα λόγια όταν είσαι χαρούμενος και εστιάζεις στα θετικά πράγματα γύρω σου, τονώνεις την υγεία σου. Για παράδειγμα απ’ τους ασθενείς με στεφανιαία νόσο που συμμετείχαν στην έρευνα το 55% που είχε αισιόδοξη στάση είχε και καλύτερη σωματική δραστηριότητα.

Η πατρότητα τα αλλάζει όλα

Κοιτώντας επίμονα ή με θαυμασμό ένα μεγάλο στήθος μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, αλλά επίσης μπορεί να είναι και σημάδι πως είσαι έτοιμος να γίνεις πατέρας. Η έρευνα της Dr. Vinita Mehtaκατέληξε στο ότι οι άντρες που ήθελαν να κάνουν παιδιά ή είναι ήδη πατέρες λατρεύουν τα μεγάλα στήθη, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους. Η προτίμησή τους συνδέεται ψυχολογικά με το ότι θέλουν περισσότερα και καλύτερα πράγματα για τα παιδιά τους.