Τελικά οι άντρες με κοιλίτσα είναι σαν καραμελίτσα;

973

Είναι κάτι που σκέφτεσαι καιρό. Όσες μέρες κι αν περάσουν δεν μπορείς να καταλάβεις τι συνέβη και η κουκλάρα που είχες βάλει στο μάτι και έδειχνε να ανταποκρίνεται στο φλερτ σου, κατέληξε στην αγκαλιά ενός παχουλού και ατσούμπαλου τύπου, που πιστεύεις ότι δεν πιάνει μία μπροστά σου.

Προτού σε πιάσουν τα ψυχολογικά σου και αρχίσεις να σκέφτεσαι πώς θα λύσεις τα υπαρξιακά σου ζητήματα –«ποιος είμαι, τι κάνω και πού πάω»-, πάρε μια βαθιά ανάσα και χαλάρωσε. Η απάντηση στο ερώτημα γιατί ορισμένες όμορφες γυναίκες γουστάρουν τους μπαμπάτσικους, άντρες δηλαδή που δεν είναι στα κυβικά τους, είναι πολύ πιο απλή όσο νομίζεις. Και φυσικά, δεν είναι η πλαδαρή κοιλίτσα του που την κέρδισε, αλλά κάτι άλλο, το οποίο όποιος άντρας κι αν διαθέτει τον κάνει στη στιγμή γοητευτικό και ερωτεύσιμο. Ακόμη κι αν έχει πολλά, μα πάρα πολλά παραπανίσια κιλά.

Τα πάντα λοιπόν έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθηση, την πίστη στον εαυτό σου, τις δυνατότητές και ικανότητές του. Πάρε για παράδειγμα τις δύο ακόλουθες περιπτώσεις αντρών…

 

Ο Νίκος. Ψηλός, μελαχρινός με γαλαζοπράσινα μάτια και γυμνασμένο κορμί. Κελεπούρι. Το αρσενικό που κάθε γυναίκα θα ήθελε να της κρατάει το χέρι. Κι όμως, είναι single, αλλά όχι κατ’ επιλογή. Κατά βάθος είναι σχεσάκιας, αλλά έλα που καμία γυναίκα δεν θέλει να κάνει σχέση μαζί του, παρά το γεγονός ότι έχει φτύσει αίμα για να αποκτήσει την εμφάνιση ενός alpha male.

Ποιο λάκκο κρύβει η φάβα; Ο Νίκος είναι ανασφαλής, όσο κι αν δυσκολεύεσαι να το χωνέψεις. Πίσω από τα μούσκουλα, το προχώ στυλ και το χαμόγελο της Colgate κρύβεται η χαμηλή αυτοπεποίθησή του, που γεννά την ανασφάλεια, το φόβο , το άγχος και την αγωνία του να είναι παντού και πάντα ο Mr. Perfect.

 

Από την άλλη, έχουμε τον Γιάννη. Ναι, είναι στρουμπουλός. Ναι, έχει και κοιλίτσα. Πλαδαρή και μεγαλούτσικη. Και ναι, είναι ατσούμπαλο αγόρι.

 

Έχει όμως κάτι που ο Νίκος ούτε στα όνειρά του δεν φαντάζεται ότι είναι ικανός να αποκτήσει: πίστη σ’ αυτό που είναι, παρά τα ψεγάδια του. Κάτι που κατάφερε να πετύχει μόνος του μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Επέλεξε να μην χάσει πολύτιμο χρόνο για να μεταμορφώσει άρδην την εικόνα του και προτίμησε να εξελίξει τον εαυτό του. Να διευρύνει τους ορίζοντές του, να γεμίσει εμπειρίες και γνώσεις, να γίνει καλύτερος σε όλα τα επίπεδα -από τη δουλειά του μέχρι το σεξ. Και τα κατάφερε. Και ναι, στα μάτια μιας γυναίκας, ακόμη και σε εκείνης που δεν είναι στα κυβικά του, φαντάζει πολύ πιο γαμάτος από κάθε γραμμωμένο, ανασφαλή τύπου που φαινομενικά έχει το πακέτο.