Βάπτιση, διαζύγιο και μεταβίβαση ακινήτου με λίγα «κλικ»

133

Έτοιμες εφαρμογές που αναμένεται να υλοποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα του πολίτη. Πινάκιο της δίκης, έγγραφα για τη βάπτιση παιδιού και ονοματοδοσία, υπηρεσίες τηλεψυχιατρικής, μεταβιβάσεις ακινήτων, ίδρυση ατομικής επιχείρησης και άυλο διαζύγιο είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα γίνονται πλέον ψηφιακά.

1. Πινάκιο της δίκης
Την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι έτοιμη η ψηφιακή εφαρμογή για τα δικαστήρια, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο το πινάκιο της δίκης.

2. Χαρτιά για τη βάπτιση ενός παιδιού και ονοματοδοσία
Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που χρειαζόταν να συγκεντρώσουν οι γονείς, είτε για να βαφτίσουν το παιδί τους είτε σε περίπτωση ονοματοδοσίας, θα αντλούνται διαδικτυακά με ένα «κλικ».

3. Υπηρεσίες τηλεψυχιατρικής
Θα προσφέρεται δωρεάν τηλεσυμβουλευτική για θέματα ψυχικής υγείας, μέσα από συγκεκριμένη πλατφόρμα.

4. Μεταβιβάσεις ακινήτων
Έχει σχεδιαστεί ένα σύστημα στον συμβολαιογράφο. Το σύστημα, με τη συναίνεση των ενδιαφερομένων, θα αντλεί όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά από τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου.

5. Ίδρυση ατομικής επιχείρησης
Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται με μία ενέργεια, αποφεύγοντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την ταλαιπωρία των ενδιαφερόμενων.

6. Άυλο διαζύγιο
Έρχεται η εφαρμογή που θα δίνει την δυνατότητα σε ζευγάρια που επιθυμούν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, να προχωρήσουν γρήγορα και από το σπίτι τους στην έκδοση του συναινετικού διαζυγίου. Ολόκληρη η διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο. Αυτό που προβλέπεται είναι ότι οι δύο πλευρές, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, θα μπορούν ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα στην ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr να λύουν τον γάμο τους μέσα σε διάστημα 10 ημερών, χωρίς να φτάσουν στο δικαστήριο.

Πηγή: enlefko.fm