Μαθητής πλάκωσε στο ξύλο καθηγητή του επειδή του είπε να… κάνει ησυχία!

787

Μαθητής της Β΄Λυκείου που έκανε φασαρία στην τάξη, έριξε λίγο ξυλάκι στον καθηγητή των Μαθηματικών επειδή του ζήτησε να κάνει ησυχία. 

Όλα συνέβησαν στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στα Περιβόλια. Την ώρα του μαθήματος ο μαθητής είχε φαίνεται ξυπνήσει με ορεξούλες, οπότε έγραφε κανονικά τον καθηγητή του που του ζητούσε επανειλημμένως να κάνει ησυχία και να επανέλθει στην τάξη προκειμένου να συνεχιστεί το μάθημα.

Κάποια στιγμή λοιπόν ο καθηγητής άρχισε να φωνάζει ζητώντας του να βγει από την αιθούσα, με τον μαθητή να σηκώνεται κύριος και να του επιτίθεται εξαγριωμένος. Το αποτέλεσμα ήταν να του ραγίσει την επιγονατίδα.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, πρόκειται για μαθητή που αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τη διαχείριση των συναισθημάτων του και ιδιαίτερα του θυμού του.

Γι’αυτό τον λόγο ο καθηγητής δεν θα προχωρήσει σε μήνυση, αφού υπάρχει γνωμάτευση ειδικού που αναφέρει την καταστάση του μαθητή και αιτιολογεί την συμπεριφορά του.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για άριστο μαθητή, αφού πέρυσι ο ίδιος Μαθηματικός τον είχε βαθμολογήσει με 20, όμως αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η ανάγκη πρόσληψης σχολικών ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και ψυχιάτρων που εξειδικευμένα θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην σχολική κοινότητα, με τα ανάλογα περιστατικά του παρελθόντος και το τωρινό, να αποδεικνύουν στην πράξη, ότι πια, ούτε η οικογένεια, ούτε το σχολείο μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν παιδιά και εφήβους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.