Μάθε στην κόρη σου ότι το σώμα της υπάρχει για να ταξιδεύει την ψυχή της

227

Μάθε στην κόρη σου ότι το σώμα της υπάρχει για να ταξιδέψει την ψυχή της έτσι ώστε να την κάνεις να αγαπήσει πραγματικά αυτό που είναι.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία παγκόσμια προσπάθεια να κάνουμε τα μικρά κορίτσια να αγαπήσουν το σώμα τους χωρίς να έχουν ταμπού και κόμπλεξ. Ακόμη και στον χώρο της μόδας μπήκαν plus size μοντέλα και βλέπουμε όμορφα ρούχα σε προσιτές τιμές για όλους τους σωματότυπους.

Υπάρχουν χώρες που απαγορεύουν να χρησιμοποιούν οι influencers φίλτρα που επηρεάζουν τον σωματότυπο τους εκτός αν γράψουν στην περιγραφή ότι χρησιμοποιήθηκαν φίλτρα. Γίνεται λοιπόν μία προσπάθεια οι γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους.

Τα θύματα της νευρικής ανορεξίας άλλωστε παραμένουν πολλά και προσπαθούμε σαν πλανήτης, να σταματήσουμε τις διατροφικές διαταραχές. Παρακάτω λοιπόν βρήκαμε ένα κείμενο στο themamagers.gr ένα κείμενο που θα σας βοηθήσει να κάνετε την κόρη σας να αγαπήσει το σώμα της. Διαβάστε παρακάτω:

Mην πεις στην κόρη σου ότι έχασε κιλά. Ούτε ότι πήρε κιλά. Απλά μίλα της για το πώς λειτουργεί το σώμα της. Εάν πιστεύεις ότι το σώμα της είναι υπέροχο, απλά μην της το πεις. Ρώτα την αν αισθάνεται υγιής ή αν νιώθει δυνατή.

Καλύτερα να επαινέσεις κάτι επάνω της που δεν έχει σχέση με το σώμα της. Ούτε να σχολιάζεις το σώμα άλλων γυναικών. Όχι. Κανένα σχόλιο. Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Μην εκφράσεις μπροστά της το πόσο απεχθάνεσαι το σώμα σου ή να της αναλύσεις την καινούργια δίαιτά σου.

Αγόρασε υγιεινές τροφές. Μαγείρεψε υγιεινά. Μην πεις: «δεν τρώω υδατάνθρακες». Η κόρη σου δεν πρέπει να σκεφτεί ότι οι υδατάνθρακες είναι κάτι κακό, γιατί όταν ντρέπεσαι για ό,τι επιλέγεις να τρως,
ουσιαστικά ντρέπεσαι για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ενθάρρυνέ την να τρέξει, για να απελευθερωθεί από το στρες. Ενθάρρυνέ την να ανέβει βουνά, για να ανακαλύψει την πνευματικότητά της στην κορυφή του κόσμου. Ενθάρρυνέ την να αγαπήσει τα αθλήματα, για να γίνει οδηγός στην ομάδα της και να αποκτήσει σιγουριά για τον εαυτό της.

Εξήγησέ της πως κι όταν μεγαλώσει, θα πρέπει να παίζει στους κανόνες της ομάδας. Μην την αναγκάσεις να κάνει κάποιο άθλημα που δεν λατρεύει. Μάθε της να μαγειρεύει. Δώσε της εκείνη τη συνταγή της μαμάς σου με τα πασχαλινά κουλουράκια με την κανέλα.

Κληροδότησέ της το θαυμασμό σου για τη φύση, σε όλες της τις αποχρώσεις. Μάθε της να αγαπάει τους άλλους, αλλά πρώτα απ’όλα τον εαυτό της. Μπορεί το κορμί σου ή και το δικό της να είναι «βαρύ», με δυνατούς μυς και θώρακα στιβαρό.

Είναι πολύ εύκολο να μισήσεις μέρη του σώματός σου, απλά γιατί απέχουν από το ανορεξικό μοντέλο. Μην το κάνεις. Πες της πως αν θέλει, με τα πόδια της μπορεί να τρέξει σε κάθε μαραθώνιο.

Πες της πως οι πνεύμονές της υπάρχουν για να της δώσουν δύναμη να φωνάξει, να τραγουδήσει, να ξεσηκώσει ολόκληρο τον κόσμο,
αρκεί να το θελήσει.

Θύμιζε κάθε μέρα στην κόρη σου πως το καλύτερο που μπορεί να κάνει με το σώμα της είναι να το χρησιμοποιήσει,
για να ταξιδέψει την όμορφη ψυχή της.

Πηγή : daddycool