ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ MAISON CHAMPY

272

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερο ενθουσιασμό η Cava 800 καλωσορίζει και φιλοξενεί τα κρασιά του περίφημου γαλλικού οίκου MAISON CHAMPY. Το κτήμα Maison Champy βρίσκεται στην Βουργουνδία και συγκεκριμένα σε μια από τις πιο παλιές οινοπαραγωγικές της περιοχές τη Beaune.

Έχοντας γράψει ιστορία τριών αιώνων στα κελάρια του, αποπνέει τον φινετσάτο αέρα της περιοχής σε κάθε του ετικέτα. Ακόμη και ο Louis Pasteur πραγματοποιούσε έρευνες σχετικές χρησιμοποιώντας κρασιά του οίκου.

Η φιλοσοφία του κτήματος βασίζεται στο σεβασμό του εξαιρετικού terroir αυτής της πλευράς της Βουργουνδίας μέσα από την βιολογική καλλιέργεια και την ορθή διαχείριση των φυτοφαρμάκων και παρασίτων. Πρόκειται για μια άκρως βιολογική προσέγγιση. Η συνολική έκταση του οινοποιείου φθάνει τα 21 εκτάρια.

Οι πρώτες φυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν το 1158 από μοναχούς. Έως σήμερα, η τεχνογνωσία του κτήματος έχει φθάσει πολύ υψηλά τα standards της με τους συνεχείς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τόσο στο αμπέλι όσο και στη συγκομιδή και πόσο μάλλον στις διαδικασίες της παραγωγής και ωρίμανσης των οίνων.

Φυσικά μιλάμε για Βουργουνδία, οπότε οι  ποικιλίες των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται είναι το Pinot Noir και το Chardonnay. Υπάρχουν κρασιά που ταξινομούνται σε διάφορες κατηγορίες. Ξεκινώντας από οίνους Ονομασίας Προέλευσης της περιφέρειας όπου κατατάσσονται τα αμπελοτόπια συνεχίζουμε σε ετικέτες με Ονομασίες Προέλευσης συγκεκριμένων χωριών και ακολουθούν premium κρασιά Premier και Grand cru αμπελώνων.

Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε! à Votre Santé

Πηγή: Cava 800