Μάχη στην άγρια θάλασσα για την ανεύρεση των 13 αγνοουμένων του ναυαγίου στη Λέσβο

0
125

Συνεχίζεται η αγωνία για τους 13 αγνοούμενους του ναυαγίου του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» με σημαία των νήσων Κομόρες που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Ταβάρι, 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για την ανεύρεση των αγνοουμένων. Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή εντόπισε και περισυνέλλεξε σώο έναν αγνοούμενο ναυτικό, ο οποίος διακομίστηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο ναυτικός βρέθηκε πάνω σε ένα βαρέλι σε κατάσταση σοκ και διεσώθη. Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου στον Alpha, τον διέσωσε το ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες και τον μετέφερε στην Μυτιλήνη. «Ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ισχυροί άνεμοι

Στο σημείο πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 έως 10 μποφόρ, που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στο σημείο βρίσκονται 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία, 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις έρευνες συνδράμει και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Δήλωσε βλάβη, εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Στο πλοίο «Raptor» επέβαιναν 14 ναυτικοί. Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα τον Λίβανο, στο πλοίο επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας.

To «RAPTOR» μετέφερε αλάτι από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και είχε δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί. Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

  1. Πηγή: dnews.gr