Ανακοινώσεις Πέτσα το μεσημέρι για τα περιοριστικά μέτρα

0
717
Σε ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αναμένεται να προχωρήσει το μεσημέρι στις 13:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται την ώρα που ανεβαίνουν ρολά σε 110 καταστήματα πώλησης εποχιακών ειδών και τα χριστουγεννιάτικα είδη επιστρέφουν στα σούπερ μάρκετ.

Και μπορεί οι 904 νέες μολύνσεις του προηγούμενου εικοσιτετραώρου να αποτελούν την χαμηλότερη επίδοση μετά τα 715 κρούσματα που καταγράφηκαν στις 26 του περασμένου Οκτωβρίου, ωστόσο αυτή η πτώση δεν συνεπάγεται κανέναν εφησυχασμό.

Άλλωστε η πίεση στο ΕΣΥ διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά του ιού, στις μέχρι σήμερα εστίες ασφαλείας: τις οικογενειακές.

 
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια, θα έχουμε την επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής μέσα στην εβδομάδα και ακολούθως των μικρών εμπορικών καταστημάτων, βιβλιοπωλείων, ανθοπωλείων, αλλά και καταστημάτων παιχνιδιών, στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.
Θεωρείται πάντως πιθανό για ορισμένα εξ’ αυτών οι ανακοινώσεις να γίνουν σε δεύτερο χρόνο.
Γρίφος παραμένει τι θα γίνει με τις καφετέριες, με κάποιες πληροφορίες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί η χρήση των εξωτερικών τους χώρων πριν από τις γιορτές και σίγουρα κάτω από το καθεστώς ενός εξαιρετικά, αυστηρού, πρωτοκόλλου.
Ξεκαθαρισμένη είναι η προοπτική για τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τους πολυχώρους ψυχαγωγίας, τα οποία θα εντάσσονται σταδιακά στο καθεστώς της αυστηρής κανονικότητας, και η πορεία τους θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη των εμβολιασμών.
Από το νέο έτος, και μετά από ενδελεχή αξιολόγηση όλων των δεδομένων και των παραμέτρων, θα ξαναχτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από ακόμη έναν κύκλο εντατικών συσκέψεων και πυκνών επαφών, συμπλήρωσε τα κενά με πολλά νέα δεδομένα και εισηγήσεις.
Στο υπουργικό συμβούλιο, του οποίου θα προεδρεύσει στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός κατά πληροφορίες θα δώσει το στίγμα που θα καθορίσει την χάραξη της κατεύθυνσης μέχρι το ορόσημο του εμβολίου.
Κατά πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αποκλείεται με ακόμη μια παρέμβαση του σε ανοιχτή σύσκεψη, να αναφερθεί εκ νέου στα νέα σημεία του κυβερνητικού προσανατολισμού.
Πηγή: themaygeias.gr