Τι λάθη πρέπει να αποφεύγεις όταν βγαίνεται μαζί για φαγητό

406

Γνωριστήκατε σε κοινή παρέα, σου άρεσε, της άρεσες, ήπιατε μερικά ποτάκια και της έστειλες την επόμενη ημέρα friend request στο Facebook. Κάπως έτσι ξεκινήσατε να μιλάτε, να μιλάτε, να μιλάτε και τώρα είστε έτοιμοι για την πρώτη φορά που θα φάτε μαζί.

Ακολουθούν όλα όσα οφείλεις να γνωρίζεις για τις μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις αν θες να οργανώσεις κάτι που θα σας μείνει αξέχαστο για καιρό.

Η ετοιμασία του φαγητού

Μετράτε μόνο ένα μήνα σχέσης και την κάλεσες για να της δείξεις… πόσο καλός μάγειρας είσαι. Η επιλογή για ένα φαγητό που σιγομαγειρεύεται για ώρες στη γάστρα αποτελεί μια σοφή επιλογή. Θα σας δώσει αρκετό χρόνο να τα πείτε, να τα… πιείτε μέχρι να περάσει η ώρα για κάτσετε στο τραπέζι και να φάτε.

Παρήγγειλες το λάθος μενού

Είτε το πιστεύεις είτε όχι το τι θα παραγγείλεις μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη της βραδιάς. Μην το παρακάνεις λοιπόν και πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό, λες και έχεις να φας μια βδομάδα. Επίσης πρέπει να προσέξεις τις γεύσεις που θα επιλέξεις.

Προτίμησες τα σιγουράκια

Ο πειραματισμός σου ανοίγει τους ορίζοντες σε πολλά επίπεδα. Εννοείται το ίδιο και οι δοκιμές νέων γεύσεων. Μην κάνεις, λοιπόν, την ίδια συνταγή που της έχεις φτιάξει ήδη πέντε φορές, επειδή σου είπε ότι της άρεσε, και μην κλείσεις τραπέζι στο εστιατόριο που φάγατε και την τελευταία φορά.

Δεν είχες σχέδιο

Καλός ο αυθορμητισμός αλλά το να ακυρώσεις την κράτηση επειδή στον δρόμο σας τράβηξε την προσοχή ένα άλλο εστιατόριο την προσοχή δεν είναι κακό.

Διάλεξες πολύ εξεζητημένο εστιατόριο

Αν και πολύ εκλεπτυσμένη επιλογή, που μπορεί να αποδειχθεί και η πιο foodie εμπειρία που είχες μέχρι τώρα, το να πας σε ένα fancy high end εστιατόριο με μενού 10 πιάτων, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα πρώτα ραντεβού. Εκεί που θα προσπαθείτε να μιλήσετε και να έρθετε πιο κοντά, κάθε τρεις και λίγο θα έρχεται ο σερβιτόρος να σας εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τι έχει το πιάτο που μόλις σας έφερε.