Κυβερνητικό μπάχαλο με την είσοδο των παιδιών στην εστίαση | Για διόρθωση μιλάει ο Οικονόμου, καμία αλλαγή λέει ο Γεωργιάδης

262
Για διόρθωση του ΦΕΚ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για καμία αλλαγή κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο αφορά την είσοδο των παιδιών στην εστίαση
 

Αλαλούμ έχει προκύψει με την είσοδο των παιδιών 12 έως 17 ετών και την είσοδο τους στην εστίαση.

Όπως είχε αναδείξει το Dnews, αλαλούμ είχε προκύψει με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή σχετικά με τα παιδιά και την είσοδο τους στην εστίαση καθώς το προηγούμενο ΦΕΚ απαιτούσε από παιδιά και εφήβους 12 με 17 ετών να φέρουν αποκλειστικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης αποκλείοντας εντελώς οποιονδήποτε 12 με 17 ετών, ακόμα και αν απλώς δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Την ίδια ώρα, οι ίδιοι νέοι θα μπορούσαν να βρίσκονται στις σχολικές τάξεις ακόμα και μονάχα με self test.

Με νέα απόφαση ωστόσο που δημοσιεύτηκε το μέτρο αυτό ανατράπηκε και πλέον οι ανήλικοι 12 – 17 ετών θα μπορούν να εισέρχονται με την επίδειξη rapid test.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Κυβερνητικό μπάχαλο

Για διόρθωση κάνει λόγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην αρχική ΚΥΑ που προέβλεπε τον αποκλεισμό των ανεμβόλιαστων νέων, 12-17 ετών, από τους κλειστούς χώρους εστίασης.

Η αρχική ΚΥΑ είχε ορισμένες παραλείψεις με βάση το πώς είχε δημιουργηθεί η κατάσταση με το υγειονομικό πλαίσιο τελευταία.

Διευκρινίστηκε χθες. Όσοι από τους ανήλικους 12-17 είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσκομίζουν αυτά τα rapid test. Βεβαίως υπάρχει πάντα η δυνατότητα του εμβολιασμού και πάμε καλά στους εμβολιασμούς των ανηλίκων», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά ο Άδωνις Γεωργιάδης διεύψευσε κατηγορηματικά τα περί διόρθωσης.

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία διόρθωση ως προς το θέμα της εισόδου των νέων 12-17 στα κέντρα της εστίασης», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπετε είναι ένα ηλεκτρονικό draft. Είναι πρόχειρο. Δεν είναι αυτό που κυκλοφόρησε. Δεν ξέρω ποιος το κυκλοφόρησε. Αυτό που υπέγραψα εγώ την Κυριακή το απόγευμα έχει αριθμό φύλλου. Ουδέποτε η κυβέρνηση σκέφτηκε έστω και κατ’ ελάχιστο να μείνουν έξω από τα εστιατόρια οι ανεμβολίαστοι 12-17. Δεν υπέγραψα καμία ΚΥΑ χωρίς αυτό.

«Ουδέποτε», είπε, «η κυβέρνηση σκέφτηκε ότι θα έμεναν οι 12-17 ετών έξω από τα εστιατόρια, δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση, δεν είναι από το γραφείο μου, είναι από το εθνικό τυπογραφείο».

Υπογράμμισε, τέλος, πως «δεν εξέδωσε ποτέ ΚΥΑ, μόνο αυτή που λέει ότι οι 12-17 ετών μπαίνουν με rapid test».

Στο μεταξύ, νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter είχε γράψει:

«Διάφορα sites έχουν παρερμηνεύσει την ΚΥΑ για τα μέτρα νομίζοντας ότι ανήλικοι 12-17 ετών πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες για να μπουν σε εστιατόρια. Προφανώς δεν έχουν διαβάσει την επόμενη σελίδα που διευκρινίζει ότι μπαίνουν με rapid τεστ εάν είναι ανεμβολίαστοι».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη αυτό που κυκλοφόρησε ήταν ένα ηλεκτρονικό draft και όχι το πραγματικό ΦΕΚ, το οποίο όπως είπε το υπέγραψε την Κυριακή το βράδυ και εξεδόθη και έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, το χαρτί που κυκλοφόρησε ως ΦΕΚ δεν έχει αριθμό φύλλου κυβερνήσεως, ενώ είναι άγνωστο ποιος το εξέδωσε. «Δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι έκανε την παρέμβαση στον ΑΝΤ1 προκειμένου να μην δημιουργείται ανασφάλεια στον κόσμο.

Ωστόσο, διαφορετική φαίνεται να είναι η πραγματικότητα καθώς το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης και που πρώτο έφερε στο φως το Dnews είχε δημοσιευτεί κανονικά και είχε πάρει αριθμό φύλου γεγονός που αποκλείει τον ισχυρισμό οτι επρόκειτο για draft.

Αναλυτικότερα το ΦΕΚ είχε αριθμό 4206 με ημερομηνία έκδοσης 12 Σεπτεμβρίου ενώ το νέο ΦΕΚ έχει αριθμό φύλλου 4214 και όπως αναφέρει αντικαθιστά την προηγούμενη απόφαση.

Δείτε και τις δυο αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν και πήραν κανονικά αριθμό φύλου ΕΔΩ και ΕΔΩ

Πηγή : dikaiologitika