Νέα κρούσματα στα Ιωάννινα.

1322

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 7 νέα κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων, ένας αριθμός που από μόνος του θέτει σε ακόμη μεγαλύτερη εγρήγορση τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της περιοχής, αλλά παράλληλα μεγαλώνει και την ανησυχία των πολιτών.

Στην καταγραφή αναφέρεται πως τα δύο κρούσματα προέρχονται από γνωστή συρροή, με τα πιθανά ενδεχόμενα να είναι δύο. Το ένα να αφορά στη δομή φιλοξενίας της «Αγίας Ελένης» και το δεύτερο που είναι και το πιθανότερο, να αφορά σε κοινωνική εκδήλωση που έγινε προ ημερών στη Φιλιππιάδα, σε προσκεκλημένους, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων. Κάποια πρώτα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν προ ημερών και στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης τις επόμενες ημέρες άρχισαν να εμφανίζονται σποραδικά κρούσματα.

Δύο νέα κρούσματα καταγράφονται και στην ΠΕ Πρέβεζας.

Η ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν δείγματα για την ανίχνευση του κορωνοϊού, τα οποία και θα αναλυθούν στο Εργαστήριο Αναφοράς. Το παρήγορο είναι πάντως, ότι μέχρι και χθες το απόγευμα, με εξαίρεση έναν 98χρονο, δεν υπάρχουν άλλοι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ.