Έρευνα εξηγεί γιατί αξίζει να πίνεις αλκοόλ μέχρι τα βαθιά γεράματα

0
1661
σφηνακια

Eυχάριστα νέα γι’ αυτούς που αρχίζουν και απολαμβάνουν το ποτό μετά το τρίτο ποτήρι. Μια μεγάλη μελέτη –κι όταν λέμε μεγάλη, το εννοούμε, καθώς κράτησε 30 χρόνια– από το πανεπιστήμιο της California αποκαλύπτει ότι όσοι άνθρωποι άνω των 65 ετών απολαμβάνουν πάνω από 3 ποτά την ημέρα, θα περάσουν πιο ευτυχισμένοι αλλά και υγιείς το υπόλοιπο της ζωής τους.

Το σημαντικότερο ίσως εύρημα της έρευνας (στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άντρες και γυναίκες από το 1984 έως το 2013) είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν μέχρι και τα 85 έτη ζωής χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσουν άνοια ή άλλες παρόμοιες διαταραχές σε σχέση με εκείνους που δεν βάζουν σταγόνα αλκοόλ στο στόμα τους.

Η βασική ερευνήτρια Dr Linda McEvoy υποστηρίζει πως «αυτή η μελέτη είναι πραγματικά μοναδική. Επιθεωρήσαμε τις επιδράσεις του αλκοόλ σε άτομα της τρίτης ηλικίας και διαπιστώσαμε ότι δε συνδέεται μόνο με μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας αλλά αυξάνει και τις πιθανότητες να μείνει κάποιος υγιής σε μεγαλύτερη ηλικία».

Πιώματα μέχρι τα γεράματα λοιπόν.

Πηγή: askmen.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ