Κούγιας για γυναικοκτονίες | «Για 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο;»

971

Σε δηλώσεις για τις γυναικοκτονίες που έχουν σημειωθεί, αλλά και για τους βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται ο εντολέας του και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στον open, κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, έκανες λόγο «φωτογραφικές» διατάξεις που είναι «απαράδεκτες νομικά» τονίζοντας πως απευθύνονται σε μη γνώστες του ποινικού δικαίου και πως κρύβουν σκοπιμότητες.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που αφορούν στα σεξουαλικά εγκλήματα και ειδικότερα ειδικά στις 11 γυναικοκτονίες που έχουν σημειωθεί μέσα στο 2021 κατέστησε σαφές πως θεωρεί περιττή την όποια ρύθμιση στον Ποινικό Κώδικα. «Έχουμε 11 περιστατικά σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους. Έχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο; Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες» τόνισε.

Απαντώντας, μάλιστα, στα λεγόμενα των παρουσιαστών που επέμεναν ότι στόχος είναι οι γυναικοκτονίες να μην αυξηθούν ούτε κατά μία, επισημαίνοντας ότι «και μία ζωή χαμένη είναι σημαντική», ο κ. Κούγιας αντέτεινε «και πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;», προκαλώντας τις αντιδράσεις του πάνελ.

Την ίδια ώρα, μιλώντας για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση του κατηγορουμένου για κατά συρροή βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών αίτηση αποφυλάκισης, ο Αλέξης Κούγιας δεν παρέλειψε να προσυπογράψει τα λεγόμενα του αδερφού του Λιγνάδη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφέρει πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει υποστεί βιασμό λόγω των διαδικασιών της κατ’ οίκον έρευνας.

Στην αντίδραση των παρουσιαστών που αναρωτήθηκαν «δεν είναι λίγο εριστικό ένας άνθρωπος που κατηγορείται δίκαια ή άδικα από τη δικαιοσύνη για βιασμό να χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους;» ο συνήγορος υπεράσπισης απάντησε υπογραμμίζοντας πως «και πολύ σωστά το είπε, εγώ αν ήμουν αδερφός του Λιγνάδη θα έλεγα χειρότερα, όπως και έχω πει χειρότερα» επιμένοντας στον ισχυρισμό του περί «βιασμού της Δικαιοσύνης στην υπόθεση αυτή», ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «η δικαιοσύνη και το δικονομικό μας σύστημα στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν βιαστεί».

Πηγή: DikaiologitikaNews