Κίνα: «Μαϊμού» ο υψηλότερος καταρράκτης της χώρας

0
17

Μια μεγάλη διαμάχη έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα για έναν καταρράκτη που «βελτιώθηκε». Πρόκειται για τον έως πρόσφατα θεωρούμενο υψηλότερο καταρράκτη της Κίνας που βρίσκεται σε μια προστατευόμενη περιοχή που επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες.

Ένας πεζοπόρος δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ότι η ροή του νερού από τον καταρράκτη του βουνού Yuntai προέρχεται από έναν σωλήνα χτισμένο ψηλά στον βράχο.

Οι υπεύθυνοι του τουριστικού πάρκου Yuntai παραδέχτηκαν ότι υπάρχει ο σωλήνας και δικαιολογήθηκαν πως έκαναν τη «μικρή βελτίωση» κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι το ταξίδι τους άξιζε τον κόπο.

Το θέμα «η προέλευση του καταρράκτη Yuntai είναι μόνο μερικοί σωλήνες» άρχισε να γίνεται viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην κεντρική επαρχία Χενάν, οι καταρράκτες Yuntai μήκους 312 μέτρων βρίσκονται μέσα στο Γεωπάρκο Yuntai Mountain, ένα παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO.

Εκατομμύρια επισκέπτες ταξιδεύουν εκεί κάθε χρόνο, έλκονται από γεωλογικούς σχηματισμούς που χρονολογούνται περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου είπαν σε ΜΜΕ ότι το νερό που χρησιμοποιούσαν για «βελτίωση» στους καταρράκτες ήταν νερό πηγής, προσθέτοντας ότι δεν θα βλάψει το φυσικό τοπίο.

«Δεν σεβόμαστε τη φυσική τάξη και δεν σεβόμαστε τους τουρίστες», έγραψε ένας χρήστης του Weibo.

«Πώς θα μπορούσε πια να λέγεται Νο.1 καταρράκτης», σχολίασε άλλος χρήστης στο Douyin.

πηγή: documento