Δες εδώ πότε θα μπει το ΚΕΑ στο λογαριασμό σου

747

Έγκριση δόθηκε στη μεταφορά πίστωσης 54.038.115,37 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί το ΚΕΑ Μαρτίου 2019 στους δικαιούχους του που αυτόν τον μήνα ανέρχονται σε 262.283.

Επιβεβαιώνοντας το neolaia.gr, η πληρωμή πρόκειται να ξεκινήσει τις απογευματινές ώρες την Τετάρτη 27 Μαρτίου και θα έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη 28 Μαρτίου, όταν πια τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ προς ανάληψη.

Το ΚΕΑ Μαρτίου 2019 θα  χορηγηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

 

Όσοι από τους δικαιούχους του ΚΕΑ έχουν λάβει ενημερωτικό SMS για διακοπή χορήγησης του επιδόματος, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αίτηση εκ νέου εφόσον έχουν δηλώσει κανονικά τα εισοδήματά τους.

Κι αυτό διότι κάποιοι δικαιούχοι κόπηκαν λόγω:

— των αναδρομικών του επιδόματος παιδιού
— της απόκρυψης εισοδήματος από επιδόματα ανεργίας
— και της απόκρυψης εισοδημάτων από επιδοτήσεις κ.α.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο έλεγχος για την χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης γίνεται ανά εξάμηνο επομένως όσοι έμειναν εκτός μπορούν να κάνουν εκ νέου αίτηση στο keaprogram.gr. Να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δε θα ζητηθούν να επιστρέψουν χρήματα πίσω οι δικαιούχοι.

 

neolaia.gr