Μια πανέμορφη κατοικία που σχεδόν “εξαφανίζεται” μέσα στην φύση!

173

Χτισμένο από πέτρα, αυτό το ακίνητο από τον σχεδιαστή Tom Kundig, κατασκευάστηκε με την χρήση τρυπανιών και δυναμίτη.

Ξέρατε ότι το “Pierre” ήταν η γαλλική λέξη για την “πέτρα”;  Βλέποντας αυτή την εντυπωσιακή κατοικία στην Ουάσινγκτον, η οποία που βρίσκεται στο βραχώδες τοπίο του νησιού Lopez και ονομάζεται “The Pierre”, σίγουρα θα σας κάνει να το θυμόσαστε. Είναι ένα εντυπωσιακό ακίνητο, το οποίο από ορισμένες οπτικές γωνίες – λόγω των ακατέργαστων υλικών, την πράσινη οροφή και το γύρω φύλλωμα – σχεδόν εξαφανίζεται μέσα στην φύση.

Με εξαίρεση μια ξεχωριστή σουίτα επισκεπτών, το σπίτι λειτουργεί κυρίως σε ένα επίπεδο, με ενιαία κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό. Δύο μεγάλες βιβλιοθήκες ανοίγουν για να παρέχουν κρυφή πρόσβαση στον χώρο των πλυντηρίων και την αποθήκη της κουζίνας, ενώ μια μεγάλη περιστρεφόμενη πόρτα από ατσάλι, παρέχει πρόσβαση στην βεράντα. Στην δεξιά γωνία του κεντρικού χώρου, υπάρχει η κυρίως σουίτα, η οποία διαθέτει ένα ειδικά διαμορφωμένο κρεβάτι με δερμάτινο κεφαλάρι και πάγκο τοποθετημένο ανάμεσα από τα ράφια με τα βιβλία μέχρι την οροφή.

Σε όλο το σπίτι, ο βράχος προεξέχει μέσα στον χώρο, ερχόμενος σε αντίθεση με την πολυτελή υφή των επίπλων. Εσωτερικές και εξωτερικές εστίες τζακιού είναι σκαλισμένες από την υπάρχουσα πέτρα, ενώ στο κυρίως μπάνιο δημιουργήθηκαν φυσικοί πέτρινοι νεροχύτες. Εκτός από τον κεντρικό χώρο, υπάρχει ένα δωμάτιο δημιουργημένο από τον βράχο, το οποίο λούζεται από το φυσικό φως που μπαίνει στον χώρο μέσω ενός παραθύρου που υπάρχει στην οροφή.

Στο “The Pierre”, ο βράχος που θρυμματίστηκε χρησιμοποιήθηκε στο δάπεδο από σκυρόδεμα και τα σημάδια από τις εκσκαφές έμειναν εκτεθειμένα στην πέτρα – υπενθυμίζοντας πόσο ακατέργαστη και κοντά στη φύση είναι αυτή η κατοικία.

πηγή: perpetual.gr