Κάρτα μαθητή | Με δήλωση στο self-testing.gov.gr ή βεβαίωση στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί την Πέμπτη

252

Με τη νέα τους σχολική κάρτα ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος πρέπει να προσέλθουν σήμερα, Πέμπτη (13/05), μαθητές και εκπαιδευτικοί αντίστοιχα, για να μπορέσουν να μπουν στα σχολεία, έχοντας κάνει το self test.

Υπενθυμίζεται ότι Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια άνοιξαν τη Δευτέρα 10/5, μετά και την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τον τρόπο, με τον δηλώνεται το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα τα οποία θα είναι απαραίτητα για την προσέλευσή τους. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, όπου μπαίνουν με τους κωδικούς taxisnet.

Αν το τεστ είναι αρνητικό, εκτυπώνεται από την πλατφόρμα η σχολική κάρτα, την οποία οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους και την επιδεικνύουν στους καθηγητές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, την πρώτη ώρα του μαθήματος. Εάν δεν υπάρχει εκτυπωτής, μπορείτε να τυπώσετε, να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μόνοι σας το έγγραφο.

Η διαδικασία που πρέπει να επαναλάβουν μέχρι το… πρώτο κουδούνι της Πέμπτης

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί, ενώ για την Πέμπτη ή σήμερα το πρωί ή το βράδυ της Τετάρτης.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Οι μαθητές των Λυκείων έχουν επιστρέψει στα θρανία τους από τις 12 Απριλίου, με τα self tests να αποτελούν «όπλο» για την επιστροφή όλων των μαθητών πίσω στις τάξεις.

Πηγή: DikaiologitikaNews