Ιδέες αποθήκευσης για να κάνετε τον μικρό σας χώρο χρηστικό!

214

Σας βρήκαμε τις 7 καλύτερες ιδέες για να κάνετε το μικρό σας διαμέρισμα να χωράει τα πάντα!

Δημιουργία έξτρα αποθηκευτικών χώρων με κουρτίνες Βρείτε ένα σημείο του σπιτιού σας που έχει μια φυσική εσοχή και τοποθετήστε όμορφες κουρτίνες για τη δημιουργία ενός αυτοσχέδιου αποθηκευτικού χώρου. Αναλόγως με τη διαρρύθμιση του χώρου σας μπορείτε να φτιάξετε εκεί μέσα μια μίνι κουζίνα, ένα γραφείο ή απλά μια έξτρα ντουλάπα για τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας.

thehomeissue_apothikefsi041-502x354

Βάλτε ράφια Τα ράφια θα σας σώσουν κυριολεκτικά όταν μένετε σε έναν μικρό χώρο που δεν έχει καθόλου χώρους αποθήκευσης. Βάλτε όσα ράφια θέλετε για να τοποθετήσετε πάνω όλα σας τα βιβλία, ειδικά αν δεν έχετε χώρο για να φτιάξετε βιβλιοθήκη. Μπορείτε να βρείτε έναν χώρο (για παράδειγμα πάνω από την τηλεόραση ή τον καναπέ) και να βάλετε εκεί τα βιβλία σας δημιουργώντας μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη αποτελούμενη μόνο από ραφάκια.

thehomeissue_apothikefsi021-502x354

Βρείτε λειτουργικά έπιπλα που έχουν ύψος Σε έναν μικρό χώρο είναι δύσκολο να βάλετε έπιπλα που έχουν μεγάλο μήκος αλλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ύψος του διαμερίσματος προσθέτοντας ψηλά έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους. Βρείτε για παράδειγμα συρταριέρες που μπορούν να αξιοποιηθούν και ως γραφείο, κομοδίνο αλλά και τραπεζάκι για να βάζετε τα διακοσμητικά σας.

thehomeissue_apothikefsi051-502x354

Χρησιμοποιείτε κατακόρυφα κάθε σημείο του σπιτιού Αν, για παράδειγμα, θέλετε να πάρετε μια ντουλάπα για ένα δωμάτιο του σπιτιού μην τσιγκουνευτείτε στο ύψος της ντουλάπας. Πάρτε την όσο ψηλή έτσι ώστε να φτάνει μέχρι το ταβάνι. Μπορεί να μην φτάνετε καθημερινά τα πιο ψηλά ράφια αλλά μπορείτε να αποθηκεύετε πράγματα σε αυτά που δεν χρειάζεστε συχνά.

thehomeissue_apothikefsi03-479x354

Χρησιμοποιήστε λειτουργικά διαχωριστικά δωματίων Αν το διαμέρισμά σας είναι μικρό και έχει απλά έναν ενιαίο χώρο, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς διαχωριστικά χρησιμοποιώντας έπιπλα που έχουν και άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαχωρίσετε το σαλόνι από το υπνοδωμάτιο βάζοντας μια βιβλιοθήκη ανάμεσά τους.

thehomeissue_apothikefsi07-502x354

Φτιάξτε εύχρηστα έπιπλα Δημιουργήστε ένα γραφείο παίρνοντας ένα απλό τραπέζι και προσθέτοντάς του ένα όμορφο μακρύ τραπεζομάντιλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο κάτω από το τραπεζομάντιλο ως αποθηκευτικό χώρο, βάζοντας βιβλία, τσάντες ή πράγματα που δε θέλετε να είναι σε κοινή θέα.

thehomeissue_apothikefsi031-502x354

πηγή:faysbook.gr