Γιάννενα | Έσπασαν την καραντίνα και έκαναν βόλτες παρά το θετικό αποτέλεσμα στο rapid test

1250
A public health worker notes the passport details of a travellers during a test for the COVID-19 coronavirus at the Promachonas - Kulata border checkpoint of Greek-Bulgarian borders on June 24, 2020. / Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό στον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα - Κούλατα, στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας, 24 Ιουνίου 2020.

Δυο αλλοδαποί που είχαν επιστρέψει πρόσφατα στην χώρα μας συνέχισαν να κυκλοφορούν, παρότι ο ένας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ένας θεός ξέρει σε πόσους έχουν διασκορπίσει τον κορωνοϊό δυο αλλοδαποί που είχαν επιστρέψει πρόσφατα στην χώρα μας όπου διαμένουν μόνιμα καθώς, αν και ο ένας διαγνώστηκε θετικός από το rapid test, εξακολούθησαν να κάνουν… βόλτες σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων!

Αυτό αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν από τους αλλοδαπούς και έναν Έλληνα οι οποίοι κινούνταν με αυτοκίνητο επί της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων, το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς στην κατοχή τους κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ.

Όπως προέκυψε, ο αλλοδαπός μαζί με έναν ομοεθνή του είχαν φτάσει με το ίδιο όχημα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς. Κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, υποβλήθηκαν σε rapid test από τις υγειονομικές υπηρεσίες και σε έναν από αυτούς που διαγνώστηκε θετικός στον κορονωϊό συστήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός. Όμως, και αυτός «έσπασε» την καραντίνα καθώς, λίγη ώρα μετά την σύλληψη των δυο πρώτων, εντοπίστηκε μαζί με έναν άλλο Έλληνα να κινούνται με αυτοκίνητο στο Καλπάκι Ιωαννίνων και συνελήφθησαν!

Σε βάρος και των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ σε όλους βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

www.protothema.gr/