Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων, οι περιοχές που θα επηρεαστούν

179
Êåñáõíïß óôïí ïõñáíü ðÜíù áðü ôçí ðüëç ôùí ÔñéêÜëùí êáôá ôçí äéÜñêåéá êáôáéãßäáò ôï âñÜäõ ôçò ÐáñáóêåõÞò 5 Éïõëßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)

Τροποποιείται ως Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με Α.Α. 14/2019, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία.

1. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα επηρεαστούν:

Α. Σήμερα Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Β. Την Τετάρτη (17-07-2019)το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη (17-07-2019).