Βρήκες επιτέλους δουλειά; Δες τι πρέπει να κάνεις τον πρώτο μήνα!

358

Πάντα η αρχή θα είναι δύσκολη και πολύπλοκη! Αλλά για αυτό υπάρχει ο πρώτος μήνας. Είναι ο μήνας που θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις πώς λειτουργούν τα πράγματα και θα βρεις λίγο τα πατήματά σου.

Για αυτό πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ τα πράγματα που θα κάνεις τον πρώτο μήνα στη δουλειά σου!

1. Ανέπτυξε φιλίες

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις φιλικά τους συναδέλφους σου και αυτοί εσένα. Αν είσαι ο μοναχικός και μουρτζούφλης της παρέας δε θα σε θέλει κανείς. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον να μιλάς και να επικοινωνείς στη δουλειά σου. Οπότε, γνώρισέ τους καλύτερα και μίλα μαζί τους!

2. Να είσαι ειλικρινής και θετικός

Γνώρισε τους συναδέλφους σου. Χαμογέλα τους όταν σε γνωρίζουν και κάνε μαζί τους μία χειραψία. Δείχνει ότι είσαι φιλικός και σου αρέσει η αίσθηση της ομαδικότητας. Επίσης, να είσαι ειλικρινής!

Πολύ σημαντικό για να τεθούν οι σωστές βάσεις. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ή αν δε σου αρέσει κάτι πρέπει να το πεις. Η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ανάμεσα σε συναδέλφους!

3. Αν έχεις απορίες ρώτησε κάποιον

Ακόμη και αν δουλεύεις 30 χρόνια, θα υπάρχουν πράγματα για τα οποία δε θα είσαι σίγουρος. Δεν είναι κακό να ρωτήσεις τον συνάδελφό σου για βοήθεια ή για να σου λύσει μία απορία. Δε σημαίνει ότι δε ξέρεις να κάνεις τη δουλειά σου. Επίσης, σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα υπάρχουν και διαφορετικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις!

4. Μάθε πώς λειτουργεί η εταιρεία

Πρέπει να μάθεις τον τρόπο που γίνονται τα πράγματα στη νέα σου δουλειά. Να μάθεις τα κατατόπια και να μπορέσεις αργότερα να αποκτήσεις απόλυτη αυτονομία. Είσαι εκεί για να δουλέψεις και να μάθεις, άρα πρέπει να αρχίσεις από τον πρώτο κιόλας μήνα!

5. Οργανώσου

Είναι καλό να δείξεις ότι είσαι οργανωτικός και μπορείς να βγάλεις τη δουλειά που πρέπει να βγάλεις στην ώρα της. Θα δείξεις ένα καλό πρόσωπο και θα χτίσεις μία πολύ σωστή εικόνα. Ο πρώτος μήνας είναι πολύ σημαντικός για τη σχέση σου με τους εργοδότες σου, οπότε, έτσι, θα καταφέρεις πολλά!