Ιταλία: Δραματική διάσωση γυναίκας και του παιδιού της που παγιδεύτηκαν από τις πλημμύρες

0
88
Τουλάχιστον εννεά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την ιταλική περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Στην πόλη Τσεζένα ο ποταμός Σάβιο υπερχείλισε την Τρίτη (16/5) και πολλοί άνθρωποι ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών εξαιτίας της πλημμύρας, ενώ οι καραμπινιέροι βοήθησαν δεκάδες ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τα ισόγεια στα οποία ζουν.

Άλλοι διασώθηκαν από γείτονες, όπως μία γυναίκα που διέμενε σε ισόγειο και ήταν εγκλωβισμένη με ένα μικρό παιδί, σύμφωνα με την repubblica.

Δείτε το βίντεο

Ειδικότερα, κάποιοι άνθρωποι, πιθανότατα γείτονες, πήδηξαν μέσα και κατάφεραν να σώσουν και τους δύο, καθώς το νερό ανέβαινε ραγδαία.

«Ουσιαστικά, ζούμε έναν νέο σεισμό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είναι σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές μας» δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι.

Συνολικά μέχρι αυτή την στιγμή έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, για προληπτικούς λόγους αλλά και εξαιτίας των καταστροφών, πάνω από 5.000 άνθρωποι.

Spectacular floods in Emilia Romagna, Italy.

Η Πολιτική Προστασία της χώρας υπογραμμίζει ότι «η περιοχή που έχει πλημμυρίσει, με ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι τεράστια και στην φάση αυτή κινδυνεύουν ακόμη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων». Παράλληλα με τις πλημμύρες, υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο και για όσους οδηγούν σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Παράλληλα, ο δήμος της Μπολόνια κάλεσε σήμερα το πρωί με νέο μήνυμα τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα καταστήματα και τα ισόγεια διαμερίσματα.

People call for help as extreme floods engulf houses and roads in Italy

Επιχειρούν πάνω από 700 πυροσβέστες

«Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν πάνω από επτακόσιοι πυροσβέστες. Αυτή την στιγμή, η κύρια προτεραιότητά μας, φυσικά, είναι να σώσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι διασώστες, που προσπαθούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή.

Italian Coast Guard Lifts People From Rooftops Amid Floods

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουζουμέτσι δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης διέθεσε δέκα εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων, άμεσων αναγκών.

Πηγή: protothema.gr