Ιωάννινα: Δίκτυο ποδηλατοδρόμων – Δημοπράτηση για δημοτικά κτίρια

0
59

«Πράσινο φως» πήραν από την Οικονομική Επιτροπή δύο ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών. Κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση προχώρησε στην κατακύρωση του διαγωνισμού για την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και ενέκρινε την δημοπράτηση για την συντήρηση και την επισκευή δημοτικών κτιρίων.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος έργων, Γιώργος Αρλέτος, σε δήλωσή του τόνισε ότι η δημοτική αρχή ολοκληρώνει το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί και προωθεί όλα τα έργα σε όλη την έκταση του Δήμου. «Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει όμως ο Δήμος και οι υπηρεσίες του εξακολουθούν να δουλεύουν με στόχο όλοι να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες», υπογράμμισε.

Το έργο του δικτύου ποδηλατοδρόμων έχει προϋπολογισμό 400 εκατομμύρια ευρώ. Μετά τον δημόσιο μειοδοτικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό έχει γίνει η κατακύρωση και με την υπογραφή της σύμβασης θα μπορέσει να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη το έργο διαμορφώνεται σε τρία διακριτά τμήματα: Οδός Διονυσίου Φιλοσόφου, Ακτή Μιαούλη και περιοχή Ιχθυολεκάνες. Η διαδρομή θα είναι διπλής κατεύθυνσης και η τελική στρώση θα είναι με έγχρωμο ασφαλτόμιγμα.

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε επίσης στην έγκριση της μελέτης κατασκευής και των όρων δημοπράτησης για την συντήρηση και την επισκευή δημοτικών κτιρίων με προϋπολογισμό 430 χιλιάδων ευρώ.

Το έργο αφορά την επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών του Δήμου Ιωαννιτών με σκοπό την ασφαλή χρήση τους και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πηγή: ertnews.gr