Οι μαϊντανοί της Ελληνικής τηλεόρασης …

669

Ανοίγεις την τηλεόραση και πέφτεις πάλι στο “Κωνσταντίνου και Ελένης”. Την κλείνεις και την ξανανοίγεις μετά από κάποια ώρα και πέφτεις στο “Καφέ της Χαράς”. Την ξανακλείνεις. Μπαίνεις στο Υoutube και σου βγάζει στα προτεινόμενα βίντεο τους “Μεν και Δεν”. 

Τρομοκρατία. 

Όπου και να κοιτάξεις, βλέπεις μπροστά σου το Χάρη Ρώμα. Φοβάσαι ότι σε λίγο θα ανοίξεις το ψυγείο σου και θα πεταχτεί από κάπου ο Διονύσης Δάγκας. 

Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά υπάρχουν  άνθρωποι της Ελληνικής τηλεόρασης που είσαι αναγκασμένος να τους βλέπεις παντού. Είναι χαρακτηριστικές φιγούρες ανθρώπων που  έχουν μπει στο πάνθεον των … μαϊντανών, είτε το θέλουν, είτε όχι. Είναι χιλιοπαιγμένοι, κάποιοι, όμως έχουν την ικανότητα να μην σε κουράζουν, γιατί είναι αξιαγάπητοι… 

 

Σπύρος Παπαδόπουλος 

Έχει παίξει σε τόσα πολλά σήριαλ και τηλεπαιχνίδια που τον έχεις συνδυάσει με όλα. Εκατομμυριούχος, κόντρα πλακέ απαράδεκτοι κ.α.. Το μεγαλύτερο κακό όμως το έχει κάνει στους έντεχνους με το “στην Υγειά μας”. Δεν υπάρχει έντεχνος που να μην έχει ποστάρει  τραγούδι από την εκπομπή του. 

Πιο καλτ στιγμή : η ατάκα από τους απαράδεκτους “δεν είμαι μαλ…..κας”. 

Ρένια Λουιζίδου 

 

Χαριτωμένη περίπτωση ανθρώπου που εμφανίζεται παντού. Σε νέα επεισόδια, αλλά και σε επαναλήψεις όλων των καναλιών . Πάντως η φιγούρα της δεν είναι ενοχλητική, απλά ό,τι έργο παίζει σκίζει.  Έχει καταφέρει  να παίξει από τη γιαγιά και τη χαζογκόμενα μέχρι την απατημένη Αλίκη. 

 

Πιο καλτ στιγμή :  έχει φιλήσει στο στόμα το Χάρη Ρώμα σε σήριαλ. 

 

 

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο απόλυτος μαϊντανός της τηλεόρασης που σε στοιχειώνει από τα παιδικά σου χρόνια. Θες να ενημερωθείς για ένα πολιτικό ζήτημα και βλέπεις παντου τον…Μπουμπούκο. Γκουγκλάρεις για τη παιδεία τον βλέπεις μπροστά σου. Θες να μάθεις για το μνημόνιο πάλι μπροστά σου.  Έχει άποψη για όλα και δείχνει τόσο σίγουρος για όσα λέει που νομίζεις (not) ότι έχει δίκιο. 

 

Πιο καλτ στιγμή :  κάθε φορά που γκαρίζει όταν πουλάει τα βιβλία του. 


Γιώργος Βασιλείου 

 

Ο αγαπημένος μας Στάθης Θεοχάρης. Και μόνο ότι για δεκατρία χρόνια έκανε συντροφιά στη γιαγιά μας τα απογεύματα μαζί με τον Γιάγκο Δράκο αξίζει να μπει στη κατηγορία. Το εκπληκτικό με αυτόν τον άνθρωπο είναι πως οι νέοι άνθρωποι έχουν γελάσει πολύ μαζί του, θεωρώντας τον σπουδαίο κωμικό, ενώ όλοι οι γέροι έχουν κλάψει μαζί του, θεωρώντας τον σπουδαίο δραματικό ταλέντο. 

 

Πιο καλτ στιγμή :  στο επεισόδιο 33454434633 που έριξε όλα τα έπιπλα κάτω και έκανε μπαούλο στο ξύλο ένα … σκουλήκι.

 

Μάρκος Σεφερλής 

 

Ο πρώτος Έλληνας κωμικός που έφερε στο προσκήνιο το καμένο ανέκδοτο, για αυτό και έχει μείνει χρόνια στη Τηλεόραση. Έχει δοκιμαστεί σε πολλά κόνσπεπτ της τηλεόρασης και έχει δυνατούς lovers και σκληρούς haters. Τραγουδάει χορεύει πέφτει στα πατώματα, λέει χοντράδες κ.α. Έχει καταφέρει πολλά στην ζωή του εκτός από το να αδυνατίσει, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κοιλιά είναι γοητεία. 

 

Πιο καλτ στιγμή : τα επικά του τρολλαρίσματα σε ανυποψίαστου πελάτες ταξί 

 

Ελένη Μενεγάκη 

 

Κλείνοντας το αφιέρωμα μας αυτό δεν θα μπορούσαμε  να μην χωρέσουμε την εθνική τηλεοπτική Βασίλισσα Ελένη Μενεγάκη. Η τεχνηέντως χαζή, αλλά πανέμορφη ξανθιά  έχει αποτελέσει είδωλο για χιλιάδες Ελληνίδες, αλλά και κρυφός πόθος δεκάδων ανδρών.  Την βλέπεις στη τηλεόραση από το 1993, όμως σε αντίθεση με σένα που γερνάς εκείνη, παραμένει νέα και όμορφη. 

 

Πιο καλτ στιγμή : Όλες οι φορές που κάθεται σταυροπόδι