Η σαλάτα που φροντίζει δέρμα, ανοσοποιητικό, καρδιά και έντερο

0
24
Η αγγουροντομάτα είναι μια από τις αγαπημένες σαλάτες όλων των Ελλήνων.

Μια απλή, γρήγορη, δροσιστική και θρεπτική σαλάτα είναι η γνωστή σε όλους μας αγγουροντομάτα.

Μια ή δύο ντομάτες, ένα αγγουράκι και ίσως με λίγη ρίγανη και με φέτα μπορούμε να έχουμε μια από τις πιο γευστικές σαλάτες.

Η ντομάτα και το αγγούρι είναι δύο λαχανικά που προσφέρουν πολλά υγιεινά οφέλη.

Ας δούμε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά τους:

Ντομάτα:

Βιταμίνες: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία είναι αντιοξειδωτική και συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης περιέχουν βιταμίνη Κ, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των οστών και τον έλεγχο της αιμορραγίας.

Λυκοπένιο: Το λυκοπένιο είναι ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας που δίνει στις ντομάτες το κόκκινο χρώμα τους και έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Φυτικές Ίνες: Οι ντομάτες περιέχουν φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στη μείωση του κινδύνου ασθενειών του εντέρου.

Αγγούρι:

Υδατάνθρακες και Θρεπτικά Συστατικά: Τα αγγούρια είναι χαμηλά σε θερμίδες και λίπος αλλά πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, καθιστώντας τα ιδανικά για αναζωογόνηση και ενυδάτωση.

Βιταμίνες και Αντιοξειδωτικά: Περιέχουν βιταμίνες όπως η βιταμίνη Κ, η οποία συμβάλλει στην υγεία των οστών και την αντιμετώπιση της φλεγμονής, καθώς και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.

Σίδηρος: Περιέχουν σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα και την παραγωγή ενέργειας.

Συνολικά, η συνδυασμένη κατανάλωση ντομάτας και αγγουριού προσφέρει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού.

Πηγή: healthstat.gr