Οι νέοι στην Ελλάδα μαγειρεύουν το λιγότερο παγκοσμίως, δε θα το διαψεύσουμε!

0
138

Δε θέλαμε να μας κάνουμε expose έτσι, αλλά είμαστε μεγάλοι αχαΐρευτοι! Και δεν το λέει ο Σνικ, αλλά έρευνα που διεξήχθη και απέδειξε ότι οι νέοι στη χώρα μας μαγειρεύουν το λιγότερο σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα βέβαια, τρώμε και τα περισσότερα σπιτικά μαγειρεμένα βραδινά γεύματα (4,5 ανά εβδομάδα). Guess what. Ταπεράκια από τη μαμά λέγονται!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Cookpad, ένας Έλληνας νέος ηλικίας 15-24 ετών μαγειρεύει μόλις 3,2 γεύματα ανά εβδομάδα, με τον μέσο όρο της γενιάς αυτής να είναι τα 5,3. Κάπως έτσι, κερδίζουμε την τελευταία θέση και γινόμαστε κι επισήμως.. ανεπρόκοποι.

Για να καταλάβετε πόσο μικρή είναι η απόδοσή μας (40% χαμηλότερη από τον μέσο όρο), στη Λιθουανία η Gen Z φτιάχνει 8,1 γεύματα ανά εβδομάδα, στη Μεγάλη Βρετανία 7,6 γεύματα και στη Γερμανία 7,5 γεύματα – δηλαδή τουλάχιστον τέσσερα γεύματα περισσότερα απ’ ό,τι εμείς. Να αναφέρουμε απλά ότι καμία από τις αναφερθείσες χώρες δεν έχει σουβλάκι.

Τα πράγματα εντωμεταξύ ήταν ακόμα χειρότερα το 2018, όπου οι ίδιες ηλικίες παρασκεύαζαν μόνο 2,7 γεύματα την εβδομάδα. Ας μείνουμε λοιπόν στην αύξηση της τάξης του 19% μέσα σε τέσσερα χρόνια. 

Οι άντρες μαγειρεύουν πλέον δυο φορές περισσότερο απ’ ό,τι 4 χρόνια πριν 

Ταυτόχρονα, η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνδρες στην Ελλάδα έχουν αυξήσει σημαντικά τη συχνότητα προετοιμασίας γευμάτων στο σπίτι, φτάνοντας πλέον τα 3,3 γεύματα/εβδομάδα, σε σύγκριση με τα 1,6 γεύματα το 2018, σημειώνοντας αύξηση που φτάνει το 106%. Και πάλι, δε φτάνουν τον μέσο όρο που είναι 4,7 γεύματα/εβδομάδα, από 3,9 που ήταν τέσσερα χρόνια πριν.

Οι γυναίκες από την άλλη, συνεχίζουν να ετοιμάζουν την πλειοψηφία των γευμάτων (7 κατά μέσο όρο), γεγονός που δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το 2018, όπου μαγείρευαν 6,9.

Προς έκπληξη κανενός λοιπόν, η Ελλάδα δε βρίσκεται στο top10 των χωρών με το μικρότερο χάσμα μεταξύ των φύλων όσον αφορά στο μαγείρεμα, αφού αυτό ανέρχεται στα 3,7 γεύματα. At least, είναι χαμηλότερο από το μέσο όρο, αφού σε παγκόσμιο επίπεδο οι γυναίκες φτιάχνουν 4 γεύματα περισσότερα απ’ ό,τι οι άντρες.

Πηγή: neolaia.gr