Τρεις λαθρεπιβάτες διασώθηκαν αφού πέρασαν 11 ημέρες στην προπέλα τάνκερ

0
114

Η ισπανική ακτοφυλακή δηλώνει ότι διέσωσε τρεις μετανάστες που είχαν στριμωχτεί στον χώρο της προπέλας ενός δεξαμενόπλοιου το οποίο έφτασε στα Κανάρια Νησιά αυτή την εβδομάδα. Οι τρεις άνδρες βρέθηκαν στο δεξαμενόπλοιο Alithini II όταν έφτασε στο Λας Πάλμας τη Δευτέρα μετά από ταξίδι 11 ημερών από το Λάγος της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων Marine Traffic.

Μια φωτογραφία που διανεμήθηκε από την ακτοφυλακή τους δείχνει να κάθονται στο πηδάλιο του σκάφους με σημαία Μάλτας, ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή. Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE να αναφέρει ότι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με μέτρια αφυδάτωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες προσπαθούν να καταφύγουν στο συγκεκριμένο μέρος πλοίου. Τον Οκτώβριο του 2020, τέσσερις άνθρωποι κρύφτηκαν στο πηδάλιο ενός πετρελαιοφόρου από το Λάγος, κρυμμένοι για 10 ημέρες πριν τους ανακαλύψει η αστυνομία καθώς το πλοίο έφτανε στο Λας Πάλμας.

Ο αριθμός των μεταναστών που περνούν από τη βόρεια Αφρική προς τα Κανάρια Νησιά έχει αυξηθεί δραματικά από το 2019. Το Reuters επικαλείται ισπανικά στοιχεία που αναφέρουν ότι η μετανάστευση μέσω θαλάσσης προς το αρχιπέλαγος αυξήθηκε κατά 51% τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Την ίδια ώρα η έκρηξη του μεταναστευτικού κύματος από το Μαρόκο έχει αναχθεί σε νούμερο ένα ζήτημα της ισπανικής κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να υπεραμύνεται της απόφασής αποστολής του στρατούς στην περιοχή.

Πηγή: athensvoice.gr