Έρχεται το συνθετικό αλκοόλ που δεν σου προκαλεί Hangover

935

Ένα συνθετικό αλκοόλ που θα σας κάνει να αισθάνεστε μεθυσμένοι, αλλά χωρίς τις δυσάρεστες παρενέργειες της μέθης, αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην αγορά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η  πώληση του προϊόντος σε μπαρ και κλαμπ μετά από αρκετά χρόνια έρευνας, με επικεφαλής τον Βρετανό καθηγητή Ντέιβιντ Νατ, φαίνεται πως πλησιάζει.

Η συνθετική αλκοόλη, που χαρακτηρίζεται ως Alcarelle,  δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη έγκριση.

Η διαδικασία συνήθως διαρκεί τρία χρόνια στην Αγγλία, αλλά στην περίπτωση αυτή θα διαρκέσει λίγο περισσότερο λόγω της ιδιοτυπίας του προϊόντος.

Το Alcosynth – το όνομα που δίνεται στο μόριο – θα δώσει στους ανθρώπους την ίδια αίσθηση που έχουν όταν πίνουν αλκοόλ, αλλά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι αδύνατο να καταλήξει κάποιος εκτός ελέγχου ή με hangover.

Οι δημιουργοί ανέφεραν επίσης ότι η εναλλακτική λύση δεν θα είναι τοξική για το ήπαρ, όπως το αλκοόλ.

Ο καθηγητής Νατ είπε στον Guardian: «Προφανώς θα υπάρχει έλεγχος ώστε αν διαπιστωθεί ότι το  προϊόν είναι ασφαλές».

«Και πρέπει να δείξουμε ότι είναι διαφορετικό από το αλκοόλ. Θα αποδείξουμε ότι δεν προκαλεί τοξικότητα όπως το αλκοόλ.»

Ο καθηγητής μελέτησε την επίδραση του αλκοόλ στον εγκέφαλο και για πρώτη φορά ανακάλυψε ως διδακτορικός φοιτητής το 1983 ένα αντίδοτο για να αντιστρέψει τη μέθη

Αλλά επειδή θα μπορούσε να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις όταν κάποιος το λάμβανε νηφάλιος, ήταν πολύ επικίνδυνο για κλινική χρήση.

Από τότε, ο καθηγητής Νατ έχει υπολογίσει πώς να διεγείρει τον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο που κάνει το αλκοόλ κι έχει ανακαλύψει ποια στοιχεία μπορούν να προκαλέσουν μέθη χωρίς τις παρενέργειες.

reader.gr