H Nicki Minaj δεν παρευρέθηκε στο Met Gala 2021 λόγω του εμβολίου

0
389

Παρά τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Nicki Minaj πως φίλος συγγενικού της προσώπου απέκτησε προβλήματα γονιμότητας από το εμβόλιο κατά της Covid-19, οι επιστήμονες εξακολουθούν να είναι κατηγορηματικοί πως τα εμβόλια δεν βλάπτουν το σπέρμα και την ανδρική ή τη γυναικεία γονιμότητα.

Όπως αποκάλυψε χθες η διάσημη ράπερ, δεν μπορούσε να παραστεί στο Met Gala καθώς δεν είχε εμβολιαστεί και, άρα, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που είχαν ορίσει οι διοργανωτές.

 

«Θέλουν να εμβολιαστείς για το Met. Αν εμβολιαστώ, δεν θα το κάνω για το Met. Θα γίνει όταν νιώσω πως έχω κάνει αρκετή έρευνα. Το δουλεύω. Στο μεταξύ αγάπες μου, να είστε ασφαλείς. Φορέστε μάσκα με δύο κορδόνια που πιάνουν το κεφάλι και το πρόσωπο. Όχι τη χαλαρή» έγραψε η ίδια στο Twitter.

 

Έπειτα, μοιράστηκε μια ιστορία για ένα φίλο συγγενούς της που ισχυρίστηκε πως αφότου εμβολιάστηκε «έγινε στείρος».

«Ο ξάδερφός μου στο Τρινιντάντ δεν θα κάνει το εμβόλιο γιατί ένας φίλος του το έκανε και έγινε στείρος. Οι όρχεις του πρήστηκαν. Σε λίγες εβδομάδες θα παντρευόταν, τώρα η κοπέλα ακύρωσε το γάμο. Οπότε, προσευχηθείτε και βεβαιωθείτε πως είστε εντάξει με την απόφασή σας, πως δεν εκβιαστήκατε» έγραψε.

 

 

 

Σύμφωνα με την ειδική δημόσιας υγείας, Leana Wen, η ανικανότητα και τα προβλήματα γονιμότητας δεν είναι μεταξύ των παρενεργειών κανενός από τα εμβόλια κατά της Covid-19 που έχουν εγκριθεί. «Δεν ισχύει πως ο εμβολιασμός συνδέεται με στειρότητα ούτε σε γυναίκες ουτε σε άνδρες» ανέφερε κατηγορηματικά η δρ. Γουέν, εντατικολόγος και καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο George Washington.

«Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε πως υπάρχουν επιπτώσεις αν κάποιος κολλήσει κορωνοϊό όσον αφορά τον ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα» διευκρινίζει, προσθέτοντας πως «υπάρχουν μελέτες που έχουν συνδέσει την οσχεϊκή δυσφορία και τον χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων με τον κορωνοϊό. Επιπλέον, υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ της οσχεϊκής διόγκωσης και υπεραιμίας με τον κορωνοϊό. Οπότε, το υπογραμμίζουμε, αυτά δεν συνδέονται με το εμβόλιο, αλλά με την ασθένεια».

 

Σ’αυτό συνηγορεί και πρόσφατη, μικρής έκτασης, έρευνα, όπου οι ερευνητές του Τμήματος Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στη Φλόριντα -οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “Journal of American Medical Association” (JAMA)- μελέτησαν 45 άντρες ηλικίας 18 έως 35 ετών, που έδωσαν δείγμα σπέρματος πριν κάνουν το mRNA εμβόλιο και οι οποίοι έδωσαν ξανά σπέρμα 75 ημέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Η ανάλυση του σπέρματος έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία ποιοτική διαφορά .

πηγή: lifo