Μάθε σε ποιες χώρες δεν γιορτάζουν το Βαλεντίνο

649
Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η μέρα των ερωτευμένων, αλλά ήξερες ότι δεν τον γιορτάζουν όλες οι χώρες; Δες ποιες έχουν απαγορεύσει τον εορτασμό της μέρας αυτής!

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι πλέον μία μέρα που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και κάθε χρόνο τη γιορτάζουμε! Βέβαια σε κάποιες χώρες, έχει απαγορευτεί! Ναι, καλά διάβασες!

Στις χώρες αυτές θεωρούν ότι ο Άγιος Βαλεντίνος ενθαρρύνει το περιστασιακό και εκτός γάμου σεξ και την κατανάλωση αλκοόλ!

Οι χώρες αυτές είναι η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Ινδία.

Στη Σαουδική Αραβία, μάλιστα, απαγορεύονται δια ροπάλου οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης. Ένα ακραίο περιστατικό είναι ότι το 2012 πέντε άνδρες είχαν καταδικαστεί σε 39 χρόνια φυλάκιση, όταν τους είδαν να χορεύουν και να πίνουν αλκοόλ μαζί με γυναίκες ανήμερα της 14ης Φλεβάρη.

Το Πακιστάν μπήκε πρόσφατα στη λίστα με τις χώρες που δε γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο. Αυτό έγινε όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι η γιορτή είναι αντίθετη με τη μουσουλμανική παράδοση και προάγει τις εξωσυζυγικές σχέσεις.

Για, επίσης, θρησκευτικούς λόγους δε δέχονται τη γιορτή στη ΜαλαισίαΙνδονησία και Ινδία!

Εκτός από τις χώρες που απαγορεύουν τη γιορτή αυτή υπάρχουν και κάποιες επαρχίες που αντιτίθενται στον Άγιο Βαλεντίνο, μέσα σε χώρες που γιορτάζουν την ημέρα των ερωτευμένων!

Η επαρχία Μπέλγκοροντ στη Ρωσία απαγόρευσε από το 2011 την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, επικαλούμενη την «πνευματική ασφάλεια» των πολιτών. Οι τοπικές αρχές είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η ατμόσφαιρα της γιορτής δεν προάγει την καλλιέργεια πνευματικών και ηθικών αξιών στη νεολαία». Τώρα, τι απαντάς σε αυτό;

Επίσης, το 2013, σχολεία σε Βρετανία και ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ανταλλαγές δώρων για τη συγκεκριμένη ημέρα!

Οι διοικήσεις των εν λόγω σχολείων εξήγησαν ότι έλαβαν την απόφαση αυτή για να επιδείξουν πολιτισμική ευαισθησία. Ο διευθυντής ενός βρετανικού σχολείου μάλιστα ισχυρίστηκε ότι οι μαθητές δεν ήταν «συναισθηματικά ώριμοι για να διαχειριστούν την γιορτή του Βαλεντίνου.»

neolaia.gr