Γιατί οι άντρες δεν ξεπερνούν ποτέ τις πρώην τους

417

Σε περίπτωση που έβαζες το χέρι σου στη φωτιά ότι οι άντρες αντιμετωπίζουν καλύτερα ένα χωρισμό, συγκριτικά με τις γυναίκες, βγάλ’το γρήγορα, προτού τσουρουφλιστείς. Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να φέρει τα πάνω – κάτω, υποστηρίζοντας ακριβώς το αντίθετο. Το αδύναμο φύλο, φίλε μου, είναι εκείνο που ξεπερνά το τέλος μιας σχέσης πιο εύκολα απ’ ότι το δικό σου, το ισχυρό και παντοδύναμο.

Όσα λένε οι χωρισμένοι μεταξύ τους

Στην έρευνα αναφέρεται ότι «ο χωρισμός επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των αντρών, σε τέτοιο βαθμό που η πλειοψηφία τόνισε πως επρόκειτο για ένα καταστροφικό συμβάν που τους αποθάρρυνε από το να συνεχίσουν να ζουν».

Κι αν δεν πιστεύεις όσα μόλις σου είπαμε -«έρευνες και κουραφέξαλα»-, έρχεται μία ακόμη μελέτη να επιβεβαιώσει την πρώτη. Διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μπιγκχάμπτον με τη συμμετοχή 5.705 ανθρώπων από 96 διαφορετικές χώρες και ισχυρίζεται ότι οι άντρες ήταν εκείνοι που πονούσαν για περισσότερο χρονικό διάστημα μετά το χωρισμό, συγκριτικά με τις γυναίκες.

Γιατί δεν μπορείς να αφήσεις πίσω σου την πρώην

Ο ερευνητής Craig Morris υπογραμμίζει: «Ο άντρας είναι εκείνος που βιώνει πιο έντονα και με μεγαλύτερη διάρκεια τη διάλυση μιας σχέσης. Κι αυτό διότι, αισθάνεται ανίκανος να επιστρέψει στο παιχνίδι για να αντικαταστήσει αυτό που έχασε. Υπάρχει και το χειρότερο σενάριο: να συνειδητοποιήσει ότι η γυναίκα που έχασε είναι απλά αναντικατάστατη».