Γιάννης Μπέζος| Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από την παγίδα κατάχρησης εξουσίας

182

Καλεσμένος στο Dot βρέθηκε ο Γιάννης Μπέζος και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις κακοποιητικές συμπεριφορές και τους προφυλακισμένους συναδέλφους του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μπέζος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το θέμα δεν είναι αν πέφτω από τα σύννεφα ή όχι με συμπεριφορές που ήρθαν στην επιφάνεια. Υπάρχει μια γενικότερη συμπεριφορά που εμένα δεν μου αρέσει. Πιστεύω ότι αν θες να είσαι σοβαρός άνθρωπος και καλλιτέχνης, πάνω απ’ όλα, πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός με τους υφισταμένους και όχι με τους προϊσταμένους. Δηλαδή στον τρόπο που μιλάς στον νέο ηθοποιό, τον τεχνικό στην τηλεόραση, στον άνθρωπο που σε ντύνει. Εάν σου δώσουν την εξουσία μετράει πολύ ο τρόπος με τον οποίο θα την διαχειριστείς και υπάρχουν προβλήματα πάρα πολλά. Σε αυτό μπορεί να πέσουμε όλοι μέσα σε αυτή την παγίδα και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου καθόλου».

«Προφανώς και γω μπορεί να έχω καταχραστεί τη θέση μου και να έχω κάνει ακρότητες. Απλώς δεν με χαρακτήρισαν αυτά. Είναι επικίνδυνο, όμως, να σου συμβεί. Πρέπει να είμαστε λοιπόν πάρα, πάρα πολύ προσεκτικοί» συμπλήρωσε ο γνωστός ηθοποιός. «Όταν με κάποιους ανθρώπους έχεις συνεργαστεί επί σειρά ετών, πάντα σοκάρεσαι και αισθάνεσαι αμήχανα. Εγώ σήμερα αισθάνομαι πολύ αμήχανα και άσχημα με όσα έχουν συμβεί, φυσικό είναι. Δεν χρειάζεται αυτό ιδιαίτερη ανάλυση».

«Χαλάμε τον κόσμο για την πολιτική ορθότητα αλλά δεν δίνουμε σημασία στις διαπροσωπικές μας σχέσεις πολλές φορές. Στο πως συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας ή στον περίγυρω μας, την παρέα μας, τον σύντροφο μας, τον συνομιλητή μας. Αυτά δηλαδή που δημιουργούν ένα κλίμα στην καθημερινότητα. Δεν εξετάζουμε πως ζει ένας άνθρωπος στην καθημερινότητα του, πως συμπεριφερεται και πως πολιτεύεται, αλλά πιανόμαστε από έναν τίτλο. Από ένα συγκεκριμένο πράγμα, της λογικής «είπε ο τάδε αυτό» και αρχίζει μια τρομερή συζήτηση γύρω από κάτι που είναι άνευ νοήματος. Δηλαδή είναι ανόητο. Επειδή αυτά φοβάμαι πως είναι λίγο στη μόδα και η μόδα πεθαίνει νωρίς, πιστεύω ότι θα γλιτώσουμε άπαξ δια παντός και θα μείνει ο καρπός. Δηλαδή ουσιαστικά να σεβόμαστε και όχι επειδή μας το επιβάλλει κάποιος»

Γιάννης Μπέζος: Η ελευθερία δεν είναι αυτονόητο αγαθό και ας έχουν χυθεί ποταμοί αίματος
O Γιάννης Μπέζος είναι και πάλι αφοπλιστικά ειλικρινής. Δηλώνει πως κι εκείνος μπορεί να καταχράστηκε κάποια στιγμή τη θέση ισχύος που είχε στη δουλειά του κάνοντας ακρότητες, παραδέχεται τα λάθη που έχει κάνει με την κόρη του, ενώ εξηγεί γιατί επιλέγει να ζει σε ένα κλίμα χαράς.

Πηγή: iefimerida.gr