Γερμανίδες τουρίστριες ξεκαρδίστηκαν με την αλλαγή φρουράς έξω από τη Βουλή και όλο το TikTok τις κράζει

0
47

Σε ένα viral βίντεο μια Αμερικανίδα πιο έξαλλη και από έξαλλη κατακεραυνώνει Γερμανίδες τουρίστριες που μάλλον βρήκαν αστεία την αλλαγή φρουράς.

2374147 scaled
@imyvanabee2 German tourist being disrespectful at the changing of the guards in athens Greece, one of the most civicly important acts for Greeks. The fact she was German and probably doesn’t know how her country played a role in thousands of greek soldiers … is … i dont even have words. But yeah, americans are disrespectful, the group of 10 young american women and men had their heads bowed whilst this woman screeched. #europe #european #tourists #america #usa ♬ original sound – Yvana | opinions & debates

Ένα viral βίντεο στο TikTok αναδεικνύει το ζήτημα της αγένειας των τουριστών απέναντι στην ελληνική κουλτούρα. Αν τέλος πάντων μπορούμε να πούμε πως πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα, μια Αμερικανίδα που μάλλον έχει κουραστεί να ακούει ότι «οι Αμερικανοί είναι οι χειρότεροι τουρίστες», ανέβασε έξαλλη ένα στιγμιότυπο στο οποίο δυο Γερμανίδες τουρίστριες ακούγονται να γελούν σαρκαστικά με την όλη διαδικασία αλλαγής φρουράς μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στο βίντεό της αναφέρει πως αυτή η συμπεριφορά είναι δείγμα πλήρους έλλειψης σεβασμού, αναφέροντας μάλιστα πως οι δυο κυρίες ίσως θα έπρεπε να θυμούνται και κάποια ιστορικά γεγονότα. Η αλήθεια είναι πως η γυναίκα ακούγεται πραγματικά έξαλλη, κάνοντας και κάποιες ιστορικές αναφορές και συγκρίσεις.

Βασικά, η TikToker ακούγεται ΤΟΣΟ έξαλλη που δεν βρήκαν χώρο πολεμοχαρείς πατριώτες να γράψουν ακρότητες στα σχόλια. Προφανώς και έγιναν γενικεύσεις. Προφανώς δεν έλλειψαν τα «οι Γερμανοί είναι οι χειρότεροι τουρίστες». Μέσα σε όλα, αρκετοί Έλληνες χρήστες ευχαρίστησαν την Yvana για την τοποθέτησή της.

 

Τι αναφέρει στο viral βίντεο η TikToker:

«Οι Αμερικανοί είναι οι χειρότεροι τουρίστες, μόνο που συστηματικά οι Ευρωπαίοι είναι οι πιο ασεβείς. Αυτή είναι μια Γερμανίδα που γελάει με την αλλαγή φρουράς στην Αθήνα, στην Ελλάδα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Όχι μόνο ήταν οι Γερμανοί εχθροί των Ελλήνων σε δυο παγκοσμίους πολέμους, χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες σκοτώθηκαν πολεμώντας τη γερμανική εισβολή. Δεν ξέρω. Ίσως γελάει με το γεγονός ότι αυτοί οι στρατιώτες δεν φορούσαν στολές Hugo Boss, σαν ένα συγκεκριμένο καθεστώς. Ή ίσως γελάει με το γεγονός ότι αυτοί οι στρατιώτες παρελαύνουν διαφορετικά από τους στρατιώτες στη χώρα της, λες και είναι ζώα στη ζούγκλα. Και σε ένα πλήθος που δείχνει σεβασμό και αποδέχεται την ελληνική κουλτούρα, εκείνη και οι φίλοι της που άραζαν πάνω στη γραμμή που υποτίθεται πως δεν πρέπει να περάσουν, γιατί το βλέπουν σαν ιερό έδαφος. Ακόμα και τα παιδιά έδειχναν σεβασμό και σε ένα πλήθος αποτελούμενο από πολλές εθνικότητες αυτές οι ενήλικες Γερμανίδες ήταν οι μόνες που γελούσαν.»

 

«Μας ζηλεύουν» – μερικά όχι απολύτως σχόλια:

-«Αυτή είναι μια τόσο όμορφη τελευτή επίσης! Πόσο αγενής»

-«Σεβασμό μέχρι και σε εχθρικό άγνωστο στρατιώτη… Ο καθένας φτάνει μέχρι εκεί που του επιτρέπει η ευφυΐα του»

-«Οι Γερμανοί πάντα ήταν απολίτιστοι, βρωμεροί, χωρίς συναισθήματα και με πολλά ψυχολογικά προβλήματα»

-«Μας ζηλεύουν»

-«Ο σεβασμός είναι στην ευφυΐα του ανθρώπου. Αν δεν σέβεται τον Τσολιά που είναι η περηφάνια του Έλληνα, ας πάει αλλού! Respect»

-«Aυτή συμπεριφορά εξοργίζει του Έλληνες»

-«Κάθε χώρα αξίζει να κοροϊδεύουν τον στρατό της. Ειδικά όταν προσπαθούν να κάνουν glorify τον θάνατο στη μάχη»

-«Σχεδόν κάθε χώρα έχει απαίσιους τουρίστες, οι Γάλλοι είναι προνομιούχοι, οι Γερμανοί είναι σνομπ, οι Αμερικανοί είναι θορυβώδεις, οι Βρετανοί είναι -δεν ξέρω πώς να το περιγράψω»

-«Θέλει και μυαλό να έχεις σεβασμό σε άλλους λαούς και παραδόσεις»

-«Ενώ οι Έλληνες είμαστε μπουμπούκια»

-«Όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη και πολιτισμό, όλοι αυτοί τρώγανε βελανίδια από τα δέντρα»

Και ένα εύλογο ερώτημα: 

-«Δηλαδή για έναν τουρίστα κρίνεις έναν ολόκληρο λαό;»

Πηγή: lifo