Οι πρώτοι των πρώτων των Εκπαιδευτηρίων Γένεσις μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας

3225

Οι πρώτοι των πρώτων των Eκπαιδευτηρίων Γένεσις μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας τους. Για ακόμη μία χρονιά οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων γένεσις πέτυχαν τους στόχους τους, 6 μαθητές εισήχθησαν στην Ιατρική Ιωαννίνων ενώ όλοι οι υπόλοιποι πέρασαν σε σχολές υψηλής ζήτησης.

Στις υψηλότερες θέσεις βρέθηκαν οι:

• Ιάσονας Παπαδημητρίου, 2ος στην Ιατρική Ιωαννίνων
• Άγγελος Μπόζιος, 6ος στην Νομική Αθηνών
• Μύταρη Ελένη Ουρανία, 5η στην Ιατρική Ιωαννίνων
• Βάια Λιάμη, 6η στην Ιατρική Ιωαννίνων

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις απαντήσεις που μας έδωσαν οι νεαροί φοιτητές πλέον για αυτή τους την επιτυχία.

Γιατί επιλέξατε τη σχολή σας; 

Κατερίνα Παππά, Ιατρική Ιωάννινα

Σε όλη μου τη ζωή βοηθούσα πάντα τους ανθρώπους γύρω μου, τους αγαπημένους μου, τους φίλους μου και ταυτόχρονα διέθετα ένα υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Επέλεξα την Ιατρική γιατί είναι ένας άμεσος τρόπος να βοηθάω τους ανθρώπους σε κρίσιμες στιγμές της ζωής τους, όταν το χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Άλλωστε πάντα θαύμαζα το έργο των γιατρών χωρίς σύνορα, που έγιναν για μένα πρότυπο και όνειρο ζωής. Η οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο καθώς και οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές αύξησαν δραματικά τον αριθμό των αναξιοπαθούντων. Θεωρώ ότι πέραν της προσωπικής μου επιθυμίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη η προσφορά κι η αλληλεγγύη. Πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε κι η δική μου ώρα να δράσω.

Άγγελος Μπόζιος, Νομική Αθηνών 6ος

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τη Νομική έχει ληφθεί εδώ και πολλά χρόνια, ήδη από το Γυμνάσιο. Και αυτό για δύο βασικούς λόγους. Από τη μία, πρόκειται για μια βαθιά ανθρωπιστική επιστήμη, η οποία ασχολείται με τον άνθρωπο και τον πολιτισμό του, ενώ έχει και την ιδιαιτερότητα να τον ρυθμίζει. Επιλέγοντας τη Νομική, θα μπορώ να μάθω τα δικαιώματα του ανθρώπου και να στηρίζω όσους αδικούνται. Και από την άλλη, σαφώς, η Νομική ως πανεπιστημιακή σχολή υπόσχεται ποικίλες επαγγελματικές διεξόδους, από τη μάχιμη δικηγορία ως το δικαστικό και το διπλωματικό σώμα. Έτσι, είναι κάτι που πάντα ήθελα.

 

Πώς ήταν τα τελευταία 2 χρόνια και τι στερηθήκατε για να πετύχετε το στόχο σας?

Ιάσονας Παπαδημητρίου, Ιατρική Ιωαννίνων 2ος

Όπως ήταν αναμενόμενο τα τελευταία 2 χρόνια ήταν δύσκολα γιατί ο στόχος μου ήταν υψηλός και στην Β Λυκείου έπρεπε να βρω ισορροπία μεταξύ του πρωταθλητισμού στην κολύμβηση και του διαβάσματος. Φέτος όμως παραμέρισα την κολύμβηση για το διάβασμα μέχρι το τέλος των εξετάσεων αλλά μετά συνέχισα καταφέρνοντας να πάρω χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πολλοί πιστεύουν ότι οι Πανελλαδικές χρειάζονται πολλές θυσίες αλλά στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω ότι απλά χρειάζεται μεθοδικότητα, καλή διαχείριση του χρόνου και υπομονή. Μερικές φορές ο κόσμος είναι υπερβολικός οπότε οι υποψήφιοι πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην επιτρέπουν στους γνωστούς τους να τους αγχώνουν γιατί πιστεύω ότι το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του υποψηφίου

‘Άννα Ντόντη, Ιατρική Ιωαννίνων

Θα ήθελα να είμαι απόλυτα ειλικρινής στο ερώτημα αυτό. Από τα πρώτα μαθητικά μου χρόνια αφιέρωνα πολύ χρόνο στο διάβασμα και προσπαθούσα πάντα στον μέγιστο βαθμό, κάτι που αποτυπωνόταν στις επιδόσεις μου. Οι επιδόσεις αυτές αποτελούσαν για μένα τόσο κίνητρο όσο και επιβράβευση. Αυτό κάποια στιγμή μου έγινε συνήθεια και ήμουν πάντα σε εγρήγορση. Φυσικά και εγώ ως παιδί ασχολούμουν με δραστηριότητες, όπως μουσικές σπουδές, αναγκάστηκα όμως να τις εγκαταλείψω, γιατί τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξε ένας αγώνας με πολύ διάβασμα, πολλή κούραση και το αυτονόητο άγχος. Ήξερα όμως ότι ο στόχος που είχα θέσει απαιτούσε όλα αυτά- όχι τόσο το άγχος βέβαια- οπότε το είχα πάρει απόφαση. Φυσικά υπάρχουν και παιδιά που πέτυχαν τον στόχο τους- σε τέτοιο επίπεδο- χωρίς να αφιερώσουν τόσο χρόνο και χωρίς να εγκαταλείψουν εξωσχολικές δραστηριότητες, όμως για εμένα αυτά τα παιδιά αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα.

Τι σας πρόσφερε το σχολείο όλα αυτά τα χρόνια; 

Βάια Λιάμη, Ιατρική Ιωαννίνων 6η

Είμαι μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Γένεσις από την 1η Γυμνασίου. Η επιτυχία μου στις πανελλήνιες  ήταν το πιο όμορφο φινάλε που μπορούσα να φανταστώ για τη μαθητική μου πορεία. Στην επιτυχία αυτή το σχολείο συνέβαλε καταλυτικά. Οι καθηγητές μας έδωσαν  έμφαση στα μαθήματα στα οποία εξεταστήκαμε στις Πανελλήνιες, μεριμνώντας για την ενδελεχή κάλυψη της ύλης.  Ακόμα μέσα από τα ιδιαίτερα απαιτητικά διαγωνίσματα μάθαμε να διαχειριζόμαστε τόσο τον χρόνο όσο και το άγχος μας. Επιπλέον εξοικειωθήκαμε με πολύπλοκα θέματα κι έτσι μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες των εξετάσεων της φετινής χρονιάς.

Πέρα, όμως, από την πολύτιμη βοήθεια που είχαμε για τις πανελλήνιες, στο σχολείο αυτό ζήσαμε πολλές έντονες στιγμές . Είχαμε την ευκαιρία,   να συμμετέχουμε σε παγκόσμια συνέδρια θετικών και θεωρητικών επιστημών (με βραβευμένες εργασίες) , να λάβουμε μέρος σε διαγωνισμούς και να εκπονήσουμε εργασίες , αποκτώντας γνώσεις πέρα από τα όρια των σχολικών βιβλίων. Ακόμα,  κατακτήσαμε βιωματικά την έννοια της δημοκρατίας. Μάθαμε να αποφασίζουμε υπεύθυνα για θέματα που μας αφορούν, να συνεργαζόμαστε και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος Καμηνάς, ο κύριος Σιούλας  και οι καθηγητές μας ήταν πάντα στο πλευρό μας, μας υποστήριζαν ψυχολογικά και μας έκαναν να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Γι΄ αυτό και τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Ποιά είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Μύταρη Ελένη Ουρανία, Ιατρική Ιωαννίνων 5η

Οι σπουδές στην Ιατρική διαρκούν αρκετά χρόνια ενώ παράλληλα η επιστήμη αυτή εξελίσσεται διαρκώς με γρήγορους ρυθμούς. Συνεπώς οι γιατροί έχουν πολλές προοπτικές τόσο στον πρακτικό τομέα όσο και στον τομέα της έρευνας. Προσωπικά, αν και ήθελα ,ήδη από νεαρή ηλικία να σπουδάσω ιατρική, δεν έχω καταλήξει σίγουρα σε κάποια ειδικότητα. Θεωρώ πως οι φοιτητές της ιατρικής κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ανακαλύπτουν τι τους ενδιαφέρει, αφού έχουν εξετάσει κάθε κλάδο και αφού έχουν ενημερώθει για τις αρμοδιότητες κάθε ειδικότητας. Όσον αφόρα την πραγματοποίηση ορισμένων σπουδών στο εξωτερικό, πιστεύω ότι είναι απαραίτητη, καθώς το άτομο αποκτά περισσότερα εφόδια και περαιτέρω ειδίκευση.

Αλέξανδρος Γαβρίλας – Ιατρική Ιωαννίνων

Δεν θέλω να βάζω μακρινούς και συγκεκριμένους στόχους, γιατί τις πιο πολλές φορές παραμένουν τέτοιοι, είτε γιατί αυτοπαγιδεύεσαι μέσα σ΄ αυτούς, είτε γατί εσύ έχεις αλλάξει και θέλεις άλλα πράγματα για τη ζωή σου. Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα τώρα είναι ότι θα ήθελα να γίνω ένας πετυχημένος, σωστός και ηθικός γιατρός, αλλά ταυτόχρονα και ευτυχισμένος άνθρωπος. Σε ό,τι αφορά την ειδικότητα που θα ακολουθήσω, αυτό θα το αποφασίσω αφού πρώτα μυηθώ κάπως στην Ιατρική επιστήμη και δω τι θα μου προκαλέσει το ενδιαφέρον, ενώ σε ό,τι αφορά το άμεσο μέλλον, ο στόχος μου είναι να πετύχω στις ακαδημαϊκές μου σπουδές.